14°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Tanjug

(UŽIVO) Premijerka Brnabić: VAKCINACIJA JE JEDINI IZLAZ IZ OVE SITUACIJE!

Golden Rose ad

Nakon sednice Kriznog štaba izjave za medije članova o novim merama!

Na sednici Krizni štab je doneo odluku da se pooštre mere, da od sutra do pobnedeljka režim rada bude kao prošli vikend, da se od večeras sve zatvori, rekla je premijerka Ana Brnabić u obraćanju nakon sednice Kriznog štaba.

To znači da osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, gotovo ništa neće raditi.

Premijerka je rekla da se neće uvoditi policijski čas i apelovala je na maksimalnu disciplinu kako se ove mere ne bi produžile i od narednog ponedeljka.

- Ovo je kompromisno rešenje, dugo i žustro smo razgovarali, pokušali smo da nađemo balans rekla je Brnabić i dodala da će se truditi da se radi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje.

Ona je za danas najavila nove sastanke.

Inače, sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas nešto posle 8 sati. Medicinski deo Kriznog štaba na poslednjih nekoliko zasedanja zahteva zaključavanje na 10 do 14 dana, dok su članovi Vlade, protiv toga.

I premijerka Ana Brnabić je najavila da će doći do pooštravanja mera.

Premijerka je dodala:

- Jedini izlaz iz svega ovoga je vakcinacija. Imamo dovoljno vakcina. Molim sve građane da se vakcinišu. Na svim puntovima sve ide po planu. Do sada imamo rekordne brojke vakcinisanih, ali ipak situacija je još uvek teška. Neke žemlje su imale i totalno zaključavanje, pa nisu uspeli da smanje broj zaraženih - dodala je Ana Brnabić.

VAŽNO

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Čekaju se nove mere!

Vučić danas sa Čen Bo

Delegacija Beograda u poseti Moskvi!

NARODNA BANKA SAOPŠTILA: Promene kursa dinara!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad