10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

Ministarka Matić: JOŠ SMO DALEKO OD KOVID PASOŠA!

 - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da se odluka o takozvanim kovid pasošima u EU očekuje sutra, ali da taj dokument treba da razmatraju i Savet EU i Evropski parlament, kao i da o tome postoji velika podeljenost među članicama EU.

VAŽNO

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Čekaju se nove mere!

Vučić danas sa Čen Bo

Delegacija Beograda u poseti Moskvi!

NARODNA BANKA SAOPŠTILA: Promene kursa dinara!

(UŽIVO) Premijerka Brnabić: VAKCINACIJA JE JEDINI IZLAZ IZ OVE SITUACIJE!

- Vrlo smo daleko od toga, odnosno EU je daleko. Neke njene članice se otvoreno protive, recimo Belgija koja ističe da je to jednostavno diskriminacija u trenutku kada većina Evropljana ne može uopšte da primi vakcinu da se jedan takav dokument izdaje, rekla je ministarka

Ona je dodala kako je suština tog digitalnog sertifikata da omogući lakšu proveru zdravstvenog stanja građana EU koji bi da putuju, kao i da ne propisuje koju vakcinu treba primiti da bi se putovalo u EU.

PROČITAJTE JOŠ

POLICIJA SAOPŠTILA: PETINA VOŽAČA NIJE IMALA VEZAN POJAS!

DENVER BOLJI OD INDIJANE: Dabl-dabl za srpskog asa! (VIDEO)

MILO NE PRIHVATA PORAZ: Verujem u povratak na državnu vlast u Crnoj Gori!

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO! Ide se na zatvaranje!

Ne mislim da je on usmeren na ograničavanje, jer ne sadrži samo podatak o vakcinaciji, nego i o antitelima ukoliko je neko preležao kovid kao i o PCR testu. U obaveštenju koje smo mi dobili nigde se nije navodilo da će iskljlucivo vakcine koje imaju licencu Evropske agencije za lekove biti predmet ovakvog jednog sertifikata, ali nije nemoguće da budu samo te vakcine, rekla je Matićeva.

Dodala je da taj dokument s obzirom na sve navedeno treba da olakša kretanje i ljudima koji neće biti vakcinisani iz objektivnih ili subjektivnih razloga

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti