15°C

Beograd

Photo: Tanjug/ Screenshot

Izvor: Novosti

U PONEDELJAK SVE MNOGO JASNIJE: Ovo su detalji sednice Kriznog štaba! "Samo da brojke počnu da padaju" (VIDEO)

Nakon završene sednice Kriznog štaba doktor Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, istakao je da je broj zaraženih zaustavljen na velikim brojevima i da je to loše.

On je dodao i da večeras u Srbiju stuže prva doza vakcina iz Kovaks programa Evropske unije, kao i da će uskoro stići još pola miliona kineske vakcine "Sinofarm".

PROČITAJTE

Predsednik Vučić uručio VAŽAN ORDEN Stefanu Milenkoviću

Vojislav Šešelj za "Vikend jutro" SLOBODAN MILOŠEVIĆ NIJE BIO KUKAVICA (VIDEO)

Svetski mediji HVALE ekonomsku politiku predsednika Vučića!

EKSKLUZIVNO ZA "VIKEND JUTRO" advokat porodice Milošević: MARIJA I MARKO NE GLEDAJU SERIJU! NIKO IH NIJE PITAO NIŠTA PRE SNIMANJA (VIDEO)

- Beleži se jedan manji pad broja zaraženih u velikim gradovima, situacija je na neki način stabilizovana u Novom Sadu. Videli smo da možemo na neki načim probati da pomognemo svima onima kojima je pomoć neophodna, a prvenstveno mislim na ekonomski deo. Danas je usaglašen predlog koji će ići na Vladu. Od ponedeljka bi trebalo da se omogući ugostiteljskim objektima koji imaju mogućnost rada na otvorenom, pritom se misli na bašte kafića i restorana, pod uslovima koje ćemo jasno i tačno definisati. Radno vreme će se produžiti maksimalno na 22 sata, da probamo da se ljudi u što dužem intervalu skupljaju, da se ne bi grupisali u manjem intervalu na jednom mestu.

- O tržnim centrima ćemo razgovarati tokom vikenda i početkom sledeće nedelje i probaćemo da pronađemo rešenje za njih - istakao je Gojković.

Naglasio je da je pojačana kontrola granične policije na granicama, jer se moraju strogo poštovati mere, jer u Srbiju ne sme ući niko bez PRC testa ili potvrde o potpunoj vakcinaciji.

Istakao je da će i tokom subote i nedelje vakcinalni punktovi raditi noprmalno, i još jednom apelovao na građane da se prijave za vakcinaciju.

Šta će biti sa đacima i unutrašnjošću kafića?

- Isključivo i jedino na otvorenom to jest u baštama će biti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, i to važi za sve na teritoriji Republike Srbije. Do ponedeljka je zatvoreno sve, zabranjen rad, ukoliko budu povoljni uslovi tokom vikenda, biće omogućen rad na otvorenom - istakao je Gojković.

- Što se tiče nastave u školama, do daljnjeg đaci ostaju na onlajn nastavi, jer do sada nema uslova da se oni vrate u školske klupe - rekao je on.

Preporuke o putovanjima

- Gde god da se nalazite morate se pridržavati mera prevencije. Prelazak u drugu zemlju nije rizičan ukoliko se pridržavate svih mera - istakla je Darija Kisić Tepavčević.

- Ukoliko ukupan broj zaraženih nastavi da raste, može doći do toga da kafići ne otvore bašte. To je sve u korelaciji sa brojem zaraženih. Ukoliko se dogodi neuobičajeno povećanje broja zaraženih koje nije karakteristično za prethodne vikende, onda će se ova odluka suspendovati. Zato vas molimo da se svi vakcinišete, jer je to jedini način adekvatne borbe protiv virusa korona - istakao je Gojković.

ZANIMAĆE VAS

PUTIN UDARIO NA EPL! Od sada će svaki iPhone koji uđe u Rusiju morati da IMA OVO!

Dačić: Istorija će pokazati da to što su prevarili Miloševića nije za pohvalu

NOVI RUSKI BOMBARDER! Oružje SUDNJEG DANA od kojeg Amerika NEMA ODBRANU! (VIDEO)

NOVA POTVRDA: Ruska vakcina apsolutno štiti od britanskog soja virusa

- Ako ovako nastavimo sa vakcinacijom, sa dobrom praksom vakcinacije, naš glavni grad će biti prvi koji će napraviti barijeru epidemijskom širenju - istakla je Kisić Tepavčević.

Istakla je i da je Izrael primer dobre prakse koji treba slediti.

- Odličan primer je Izrael sa kojim smo bili isti do pre neki dan, gledajući apsolutne brojeve novozaraženih slučajeva, ali oni od početka prednjače po broju vakcinisanih. Kada je broj vakcinisanih punoletnih građanja prešao 60 posto u Izraelu, rapidno je opao broj novih slučajeva - dodala je ona.

- Na nama je da pratimo taj put i da se nadamo da će kod nas uskoro izgledati sve kao u Izraelu. Da će se otvarati restorani, stadioni... - zaključila je minstarka Kisić Tepavčević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti