15°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: objektiv

Da li je OPASNO kombinovati različite proizvođače vakcina protiv korone? Dr Ćujić dala jasan odgovor

Nakon što je nekoliko naših građana primilo dve doze vakcine protiv korona virusa različitih proizvođača, javila su se pitanja da li to može da bude opasno, da li ostavlja posledice po njihovo zdravlje, da li dugoročno utiče na mogućnost pojave pojedinih bolesti…

NAJVAŽNIJE VESTI

TUGA! Preminula beba obolela od kovida

VULIN: "Kidanje Srbije je u redu, a ujedinjenje Srba nije!"

Ministarka Kisić Tepavčević pojasnila kada bi osobe koje su preležale KOVID-19 trebalo da se vakcinišu

Troje povređeno u udesu u Užicu, među njima i dete!

O kombinovanju vakcina protiv kovida različitih proizvođača radi postizanja boljeg efekta imunizacije pričala je dr biohemije u Institutu za primenu nuklearne energije Danica Ćujić.

– Nije opasno kombinovanje različitih vrsta i proizvođača vakcina. Svaka vakcina koja je puštena, svaka vakcina je prošla ozbiljne testove bezbednosti. Nema svrhe da je nešto koristi ako kasnije izaziva neke komplikacije. Ne postoji bojazan ako je neko slučajno primio vakcine od dva različita proizvođača – navela je doktorka.

Još uvek nema čvrstih dokaza šta bi bilo bolje uraditi kada su u pitanju one osobe koje nisu stekle imunitet ni posle druge doze vakcine.

– U poslednje vreme svi su opsednuti antitelima i u redu je nakon preležanog kovida da se proveri da li je ostao neki trag u telu, koji kasnije može da pomogne u kontaktu sa zaraženom osobom, međutim nema potrebe da se na nedeljnom nivou proveravaju antitela – rekla je doktorka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti