9°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Novosti

JOKSIMOVIĆU SUD NALOŽIO VEŠTAČENJE LIČNOSTI: Zbog mojih ćerki, PRISTAJEM na sve!

Zastupnik Đorđa Joksimovića, advokat Aleksandar Milićević, kaže da niko u ovoj zaista potresnoj sudbini jednog oca, ne treba da lovi svoju zlatnu ribicu.

Zahvalan sam svima, najvišim državnim institucijama kojima sam predočio našu agoniju, ali i njihovim hraniteljima koji su prepoznali moju patnju... I svi su nam pomogli i podgrejali nadu da ćemo se, kao porodica, konačno spojiti. Odluka suda, na jučerašnjem ročištu, a na predlog Centra za socijalni rad, da se veštači moja ličnost, jeste me obeshrabrila, ali samo na trenutak. Dala mi je novu snagu da istrajem. Ja ću zbog dece pristati na sve.

KORAK DO SNA

Zastupnik Đorđa Joksimovića, advokat Aleksandar Milićević, kaže da niko u ovoj zaista potresnoj sudbini jednog oca, ne treba da lovi svoju zlatnu ribicu. Njegov korak od sedam godina je korak do sna. Svi dobronamerni ljudi treba da budu na tom putu. Da ga ne zloupotrebljavaju i ne skreću da ostvari svoj san. A, njegov je san da mu se vrate deca.

Ovako je, s vidnom gorčinom, govorio Đorđe Joksimović, posle održanog drugog ročišta u nadležnom sudu u Kragujevcu. Novo ročište, po njegovoj tužbi da mu se vrati roditeljsko pravo, oduzeto pre sedam godina na predlog kragujevačkog Centra za socijalni rad, zakazano je za 3. jun. Do tada bi nezavisna komisija veštaka iz Niša trebalo da proceni da li je Đorđe sposoban da brine o svoje tri ćerke. Najstarija sada ima jedanaest godina, srednja devet, a najmlađa nepunih osam.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAVA I UŽAS: Policija u kolima Belivukove bande pronašla jezive predmete, krvavi peškiri, konopci, rukavice

ŽIVOT FEĐE STOJANOVIĆA OBELEŽILA JE VELIKA TRAGEDIJA: Pre četiri godine preminuo mu je sin jedinac

ZLOČINAC VRAĆEN U HAG: Stigao u Pritvorski centar specijalizovanih veća Kosova!

NA ĐURĐEVDAN: Evo gde Patrijarh Porfirije sutra služi svetu arhijerejsku liturgiju

- Insistirao sam na komisiji iz Beograda, ali, nisam siguran da će to biti i usvojeno - kaže nam Đorđe.

- Sad, dok sa vama razgovaram, sve u meni ključa. Nije mi ni bitno koja će komisija procenjivati moju sposobnost. Meni je najbitnije kako ću, danas, kad princeze stignu tati na rođendan, a punim pedesetu, da im kažem: vreme je da se vratite hraniteljima. Veliki su to potresi za nas. One su svesne svega. Proveli smo zajedno i vaskršnje praznike. One su same nameštale svoje sobice. Uselile knjige, igračke. Šarale vaskršnja jaja, bile su srećne. I verovale su da će danas ovde i ostati. Šta ću ja ako one, danas, ne žele da se vrate. A, već su i u Centru za socijalni rad izrazile želju da se vrate ocu. Kome ja to da objasnim? Kome da približim ovu našu zajedničku patnju?

Ispričaću kada bude vreme

Đorđe Joksimović neće da govori ni o tome zašto "dobrotvori", koji su mu obećali krov nad glavom iz koga je nedavno morao da se iseli, nisu isplatili dogovorenu sumu za kupljenu kuću, a proslavili su se na njegovoj potresnoj sudbini.

- Ispričaću o tome, kada bude vreme. Sada je najvažnija borba za moju decu.

Đorđe Joksimović više puta je ponovio da još ima snage da istraje. U prvom satu posle ročišta, kada se nadao da će mu deca biti vraćena, zamolio nas je da mu ostavimo nekoliko trenutaka da razmisli kuda i kako dalje.

- Idem prema parku, shvatite ne želim da vidim nikog. Nikoga da čujem. Sedam godina traje ova moja borba...

Kada smo ga ponovo pozvali, glas ojađenog čoveka zvučao je drugačije:

- Nepun sat mi je ostalo do početka časa u školi roditeljstva. To je nalog Centra da prođem i kroz tu nastavu. Sve ću izdržati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar