15°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

OTVOREN KONKURS za prijem podoficira u RV i PVO

Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je konkurs za prijem 102 podoficira u četiri brigade, a zainteresovani prijave mogu podneti do 30. maja, saopšteno je danas

U FOKUSU:

PRIJEM NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sutra sa direktorkom Svetske banke

DR TIODOROVIĆ O PROSLAVAMA: Manje od hiljadu novih slučajeva - NORMALNIJI ŽIVOT

ŠOKANTNO OTKRIĆE! U Belivukovoj mašini za mlevenje mesa pronađeni DNK tragovi Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje!

"SAD ĆU DA TE ZAKOLJEM"! Uz jezivu pretnju nožem NAPADNUT Boris Milićević!

Podoficiri se primaju u 204. i 98. vazduhoplovnu brigadu, 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva i 126. brigadu vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja.

Priliku za prve podoficirske činove u RV i PVO imaju mladići i devojke do 26 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

Mesta službe budućih podoficira biće vojni aerodromimi u Batajnici, Lađevcima i Nišu, te vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima, gde su razmeštene jedinice RV i PVO.

Među otvorenim pozicijama najveći je broj onih koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta traži se i vozačka dozvola „C“ kategorije.

ZANIMAĆE VAS:

KORONA NE STAJE: Ovo je broj obolelih u svetu u poslednja 24 sata

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Položeni venci povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta

TRAŽE GA DRONOVIMA! Doktoru Navaljnija se pre tri dana U ŠUMI izgubio svaki trag

PLANETI PRETI VELIKA POŠAST: U Indiji otkrivena nova bolest!

Navodi se da se mladim ljudima nudi lepeza formacijskih dužnosti i šansa da rade na najsavremenijim vazduhoplovima, raketnim i radarskim sistemima koje Vojska Srbije poseduje.

Kao prednosti ističu se i mnoštvo prilika za usavršavanje i napredovanje u karijeri uz beneficije koje u vidu stabilnih i redovnih primanja, rešavanja stambenog pitanja i vrhunske zdravstvene zaštite nudi profesionalna vojna služba.

Kandidati i kandidatkinje koji budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire gde će sticati stručna znanja za poslove koji ih očekuju.

Posle uspešno završenog Kursa za podoficire RV i PVO, oni će biti proizvedeni u činove vodnika i biće postavljeni na odgovarajuća formacijska mesta.

Pozivamo sve zainteresovane da se najkasnije do 30. maja prijave na konkurs i stupe u ponosni stroj branilaca neba Republike Srbije, kaže se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar