14°C

Beograd

Photo: vojska srbije

Izvor: kurir

MOĆNI OKLOPNICI STIGLI U NIŠ! Vojska Srbije jača za 30 tenkova, evo kakve su to SILE! (GALERIJA)

Golden Rose ad

U niškoj kasarni "Mija Stanimirović" danas je izvršena primopredaja 30 tenkova T-72MS i 30 oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS iz donacije Ruske Federacije.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ I RADEV IZ DIMITROVGRADA: Za tri godine se mnogo toga promenilo i za Srbe i za Bugare! (FOTO, VIDEO)

VESIĆ SAOPŠTIO: U pet beogradskih opština vakcinisano više od 50 odsto punoletnih

KORONA U INDIJI: 240.842 nova slučaja, 3.741 osoba preminula

Danas je prikazan i Oklopno izviđački i tenkovski bataljon na maršu, a posebno su predstavljene osnovne taktičko-tehničke karakteristike tenka T-72MS i oklopno-izviđačkog automobila BRDM-2MS.

Tenk T-72MS je inače modernizovana varijanta tenka T-72. Modernizacija je urađena u 61. oklopno remontnom zavodu (BTRZ) u Ruskoj Federaciji. Težak je nešto više od 44 tone, a maksimalna brzina kretanja je 60 km/sat. Naoružan je topom 125mm sa borbenim kompletom od 42 projektila odnosno mitraljezom PKT 7,62mm sa borbenim kompletom od 2.000 metaka i mitraljezom KORD 12,7mm sa borbenim kompletom od 600 metaka.

Oklopno-izviđački automobil BRDM-2MS namenjen je za izviđanje u svim borbenim operacijama i za sve vidove izviđanja na zemljištu i vodi. Može se koristiti za borbeno osiguranje, borbu sa osiguravajućim jedinicama neprijatelja, za prevoz kurira i oficira za vezu, kao sredstvo veze ili komandni automobil, ali i za napad na desantne snage neprijatelja.

Primopredaji su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. 

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

IZ "VATRENOG OKA" UPOZORAVAJU: Građani se sa putovanja vraćaju zaraženi, NEMA OPUŠTANJA!

"RUSKI MEDVED" OČARAO JENKIJE: Američki bombarderi su za njega NULA

PRAVOSLAVNA CRKVA OBELEŽAVA DAN SVETOG SIMONA: Bio je jedan od Hristovih UČENIKA, njemu se ljudi mole za OPROŠTAJ

- Radi se o donaciji Ruske Federacije Vojsci Republike Srbije u vrednosti od oko 75 miliona evra, a na osnovu sporazuma koji su u Sočiju dogovorila dva predsednika (Aleksandar) Vučić i (Vladimir) Putin - rekao je Stefanović.

U novembru u Nišu je prikazan prvi deo donacije od 11 tenkova T-72 i 10 oklopnih trаnsportera. Danas su tenkovski bataljon i bataljon BRDM-2MS upotpunjeni, a pristiglo naoružanje će značajno poboljšati operativne sposobnosti Kopnene vojske. 

Ceremoniji su prisustvovali i zamenici ministra odbrane Ruske Federacije  Nikolaj Pankov i Aleksandar Fomin i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko. General Fomin simbolično je uručio generalu Mojsiloviću ključ od tenka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad