37°C

Beograd

Photo: privatna arhiva

Izvor: Happy BSC

Palma kod mitropolita solunskog Varnave: "DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO" (FOTO)

PALMA : DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO 

-Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva vekovima imaju dobru saradnju. I u ovom 21. veku i jedna i druga crkva su neophodne svom narodu da poštujemo našu pravoslavnu tradiciju i da ne slušamo neke moćnike iz beloga sveta koji žele da promene našu istoriju. Naše vrednosti su porodice, deca, kumovi, prijatelji, a ne neke vrednosti koje žele da nam nametnu i da naš identitet promene i nikada nećemo prihvatiti nešto što nije u skladu sa pravilima pravoslavne crkve. Srbija je uvek imala pritisak nekih velikih sila i u poslednje vreme je sve češći taj verbalni pritisak da mi kažemo za nešto što je naše da kažemo "nije to naše od sutra je to vaše ", mislim na Kosovo i Metohiju- rekao je Dragan Marković Palma.

VAŽNO

Patrijarh Porfirije: "KOSOVO I METOHIJA SU NAŠ JERUSALIM"

NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA: Majku dotukao sekirom?

Na VAKCINACIJU u Vranje pristigla je nova grupa građana SEVERNE MAKEDONIJE

Palmer: SAD zahteva od Prištine da poštuje vladavinu prava

Ðerlek: Srbija u ovom trenutku ne razmišlja o davanju treće doze vakcine

-Mi poštujemo sve vere, ali isto tako volimo našu veru i želimo da i svi poštuju našu veru i da duhovnost i mudrost bude ono što će da nas vodi, a ne  hrabrost kao mnogo puta u istoriji. Mi ne želimo da nam više deca ginu, nego da se borimo pravdom. Svi treba da slušamo šta govori crkva. I želim da pozovem sve koji imaju ekonomske mogućnosti i u Srbiji i u Grčkoj da pomognu izgradnju hramova i ono sto je najvažnije da verujemo da postoji nešto . Crkva je simbol svakog čoveka - rekao je Marković i zahvalio se Mitropolitu solunskom Varnavi, koga je pozvao da sa delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju.

-I da nikada ne dozvolimo da u crkvu udju dva muškarca i da kažu kako su oni "raba božija " jedan drugom. I neka svako ima slobodu, ali Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva imaju svoja pravila od kojih nikada neće odustati- poručio je Marković . 

ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU IZGRAĐENO JE MNOGO CRKAVA I HRAMOVA

Poslednjih deset godina je mnogo pravoslavnih crkava i hramova napravljeno u Srbiji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću . 

VARNAVA : RADUJEMO SE NAPRETKU SRBIJE

-Ovde u ovom Hramu zelim da licno podrzim i da blagosiljam ono sto radi Dragan Marković Palma. Zelim da blagosiljam i Vaš grad Jagodinu, Vašu porodicu i ceo srpski narod. Mi se radujemo napretku Srbije. Mi govorimo jednim jezikom, a to je pravoslavni jezik- poručio je Mitropolit Solunski Varnava.

U crkvi pravoslavnoj u Solunu zajedno su Vaškrsnji tropar otpevali sveštenici iz Jagodine i Soluna.

PROČITAJTE JOŠ

TRAGEDIJA KOD LOZNICE: Dečak poginuo na motociklu

NESREĆA KOD LOZNICE: Teretni voz gurao automobil 200 metara, vatrogasci sekli lim da izvuku ljude

AMSS PORUČUJE: Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju

VREMENSKA PROGNOZA ZA 5.JUN: Danas pretežno sunčano i toplo

DNEVNI HOROSKOP ZA 5.JUN: Blizanci, izbegavajte preterivanja ili loše navike!

U srpskoj delegaciji u poseti Mitropoliji Solunskoj bilo je 8 sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Jagodin iz Beličkog namešnistva i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković , kao i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Đordje Kosanić i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević .

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar