27°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO U "IZA BRAVE": Kako je izgledao PUT SMRTI KA HRVATSKIM LOGORIMA iz ličnog iskustva!

Nezakonito zatvaranje civila, nečovečno postupanje i zlostavljanje, ubistva, prisiljavanje žena na seksualni odnos i druga nedela izvršena su tokom 1992. godine u Odžaku.

U emisiji "Iza brave" pogledajte iskustva onih koji su sve to proživeli na svojoj koži.

Zverstva mučitelja srba ne vape samo za oštrim presudama, ta patologija trazi istorijsku, patolosku i medicinsku analizu. A kako je ekskluzivno za Happy televiziju rekao novinar Dragan Vujicic: "Rat u Posavini je najkrvavija i najmucnija epizoda 90tih godina".

Pitanje je da li će ikada taj rat biti u potpunosti razotkriven.

- Sve je počelo nakon što su se čule granate u selu Novi grad. Nakon toga, dogovorena je predaja - započinje svoju priču Milica Đekić.

- Nakon što smo se predali kolona je pošla za Odžak, žene i deca, pošla sam i ja sa svoje troje dece. Naišli smo na stočnu pijacu, i rečeno mi je da to neće biti obična pijaca, već se sprema logor za srbe, rekla je ona.

Zarobljenim Srbima oduzeta je sva pokretna imovina: automobili, traktori, tehnička roba, novac, nakit, lične stvari...

Samo ljudi koji su to doživeli, mogu da ispričaju tačno onako kako je bilo – rekao je novinar Dragan Vujičić.

Žene i decu su tovarili u autobuse, i tu je bila neka moja nada: bar će oni izaći. Međutim, kasnije sam bio sasvim svestan gde sam došao – rekao je Vlado Dragojlović i nastavio: U toj školi gde smo boravili, video sam da u hodnicima vire noge polumrtvih ljudi.

-U logorima prestaje život! Tu nikakva životna pravila za tebe ne važe. Spavaš na betonu, hrane više nema, vode kada oni hoće da daju. Prva dva dana ne daju ništa, i počinje da se pravi dodatna presija na psihu – objašnjava Dragojlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar