15°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Kurir

PODRŠKA DRŽAVE NAJSTARIJIMA: Penzionerima do Nove godine JOŠ 100 EVRA, evo kolika će biti prosečna penzija

Najstariji sugrađani će do Nove godine dobiti još 100 evra državne pomoći, jer im sleduje nekoliko jednokratnih uplata na konto državne pomoći, dok će penzije od januara sledeće godine biti veće za najmanje pet odsto, pa će tako prosečna penzija u Srbiji iznositi 260 evra.

U FOKUSU:

POGLEDAJTE SNIMAK HAPŠENJA STOLIĆA: Inspektor koji je pomagao Belivuku SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

MANASTIR PČINJSKI SUTRA OBELEŽAVA 950 GODINA: Svečanost i prilika da Vučiću bude dodeljen orden!

NOVI KORONA PRESEK: Srbija na samo korak do pobede nad koronom!

MINISTAR VULIN O STOLIĆU: Ovo je izdaja - svi mi smo mogli da budemo LIKVIDIRANI!

NADA MACURA NAPADNUTA NA PIJACI! Odmah joj je pritekla u pomoć jedna žena

Penzioneri koji su primili obe doze vakcine protiv kovida 19 prvi će 16. juna dobiti 3.000 dinara, zatim će im u septembru na račun leći dodatnih 50 evra podrške, a u novembru će automatski biti uplaćeno još 30 evra kao drugi drugi deo pomoći za sve punoletne građane, a čiji je prvi deo isplaćen u maju. Sve ukupno, do kraja ove godine dobiće oko 100 evra, a početkom sledeće sledi porast redovnih primanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je nedavno da će ove godine minimalni rast BDP biti šest odsto i da će, ako se računa po švajcarskoj formuli, od prvog januara 2022. godine penzije rasti za pet odsto, pod uslovom da "nastavimo ovako da radimo".

- Trudićemo se da to bude i malo više. Od 2012. do 2021. godine penzije u našoj zemlji povećane su za 23 odsto, a u narednim godinama penzije će rasti za pet odsto na godišnjem nivou - kazala je Brnabićeva. Konačna odluka s preciznim procentom povećanja trebalo bi da bude donesena u poslednjem kvartalu godine. Oni koji imaju veću penziju vrednosno će dobiti više, ali ako uzmemo u obzir da najveći broj penzionera u Srbiji, oko 17 odsto njih od 1,7 miliona, ima primanja između 15.000 i 20.000 dinara, oni će dobiti uvećanje od 750 do 1.000 dinara. Prosečna penzija iznosi 29.400 dinara i bila bi uvećana na 30.870 dinara, odnosno za 1.470 dinara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar