21°C

Beograd

Photo: Privatna arhiva

Izvor: Novosti

VAŽNA VEST ZA SRBE KOJI PUTUJU U GRČKU: Ovo je nova odluka za ulazak turista s antigenskim testom (FOTO)

Najavljena je juče i doneta odluka grčkih vlasti o priznavanju antigenskog testa na ulasku u Grčku, te i ona u kojoj se navodi da deca do 12 godina ne moraju raditi nikakav test prilikom ulaska u zemlju, danas je ozvaničena objavom u Službenom glasniku Grčke.

U FOKUSU

VUČIĆ POSLAO PORUKU NADE SRPSKOM NARODU U CRNOJ GORI: Glavu gore - uz vas smo! (VIDEO)

DETALJI JEZIVOG NASILJA KOD ČAČKA: Cele noći je lupao na vratima - kada su otvorili vrata UZEO JE NOŽ pa nasrnuo na TRUDNU ŽENU I DETE!

KORONA U SOCIJALNIM USTANOVAMA: Stanje se promenilo u poslednja 3 dana!

PALMA: POLITIČARI CRNE GORE ZABILI NOŽ U LEĐA SRBIJI

ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Za časnog čoveka važi BOLJE JE POGINUTI NEGO IZDATI!

Vest da je odluka ozvaničena, sa korisnicima Fejsbuk grupe "Live from Grecce", podelila je Ivana Stanojević, administratorka stranice. Kako je navela, u ovom dokumentu stoji da je odluka doneta na period od 10 dana, odnodno, od 19 do 28. juna.

- Zvanično je izašla zajednička ministarska Odluka u kojoj se navodi da se priznaje antigenski test ne stariji od 48 sati i deca do 12 godina ne moraju raditi nikakav test.

Uključuje Srbiju, BiH, Crnu Goru i Severnu Makedoniju! I što je najvažnije - važi od sutra 19. juna u 6 časova do 28. juna u šest časova - stajalo je u objavi.

Ovakvo vremensko ograničenje posledica je praćenja situacije sa korona virusom u Grčkoj. Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi, nema sumnje da će se ovakav trend zadržati i dalje.

Podsetimo, na jučerašnjoj konferenciji za štampu, kako prenosi sajt Civilne zaštite Grčke, zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias je izjavio:

- Poboljšanje epidemioloških podataka, u kombinaciji sa tekućim programom vakcinacije, omogućava nam da nastavimo sa ukidanjem restriktivnih mera za ponovno pokretanje drugih aktivnosti.

Takođe je dodao da je jednoglasna odluka Odbora, koji se juče sastao, sledeća:

- Što se tiče opštih pravila ulaska u zemlju, da im se dozvoli ulazak sa negativnim brzim (antigenskim) testom iz zemalja sa zelene liste. Maloletna lica, uzrasta do 12 godina da mogu da uđu u zemlju, bez potrebe za testom, ukoliko dolaze iz zemalja koje se nalaze u zelenoj kategoriji.

Kako je na sajtu Vlade Republike Srbije objavljeno 16. juna, države članice Evropske unije (EU) odlučile su da Srbiju vrate na spisak epidemiološki bezbednih zemalja, čiji će građani moći da putuju u EU. Proširena lista bi trebalo da počne zvanično da se primenjuje od danas, navedeno je na sajtu.

Pored novog dokumenta, uz koji je dozvoljen ulazak u Grčku, i dalje ostaju aktuelna ostala dokumenta, kao i do sada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar