9°C

Beograd

Photo: Ministarstvo odbrane Srbije

Izvor: Tanjug

"MUNJEVITI UDAR 2021" NAD SRBIJOM: Vojska Srbije pokazaće na Pešteru svoju snagu! (VIDEO)

Pripadnici bataljona Kopnene vojske opremljenog novouvedenim tenkovima T-72MS svakodnevno realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjem na poligonima "Pešter" i "Pasuljanske livade", u okviru združene vežbe "Munjeviti udar 2021" koja traje do 27. juna.

VAŽNO

UŽIVO VIDEO: VUČIĆ SA DELOM OPOZICIJE OTVORENO O KIM!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Ovo su današnje brojke!

PAKLENE VRUĆINE TEK STIŽU U BEOGRAD: Grad sprovodi mere predustrožnosti, evo šta se sprema!

NIKO ME NIJE ZABRANIO, UMRO SAM OD KORONE! Cela Srbija gledala dr Nestorovića na HAPPY TV

DAČIĆ ODGOVORIO CRNOJ GORI: Na intervenciju mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste!

Tokom vežbi tenkovske posade usavršavaju taktiku, radnje i postupke u izvođenju borbenih dejstava u napadu i odbrani, samostalno i u sadejstvu sa ostalim jedinicama Vojske Srbije, uz realizaciju gađanja iz tenkovskog topa i mitraljeza 7,62 i 12,7 milimetara.

Učešćem na vežbi pripadnici jedinice stiču dragocena iskustva u izvođenju najkompleksnijih zadataka tenkovskih jedinica, ali i poverenje u pouzdanost i moć novog borbenog sredstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije pripadnici jedinice prolaze intenzivnu obuku, a kako je reč o vrsnim tenkistima, za kratko vreme su ovladali znanjima i veštinama u rukovanju novim tenkom, što pokazuju i na ovoj vežbi.

Odlični rezultati gađanja najbolje govore o stepenu njihove obučenosti i vatrenoj moći tenkova T-72MS.

PROČITAJTE JOŠ

LAKIRALA NOKTE ZA VOLANOM NA SEMAFORU, A ONDA SE DESILO OVO! Nerealan prizor iz Beograda šokirao SVE

MANDIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srušili smo Mila Đukanovića, možemo i jednog Krivokapića!

NEMA NIKAKVE SUMNJE! Vojska Srbije će pokazati SNAGU!

OVO JE MESTO ODLUKE! Rat između Rusije i Amerike će početi ovde!

Opremanje Vojske Srbije tenkovima T-72MS rezultat je vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije, podseća Ministarstvo u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu unapređeni su kapaciteti i operativne sposobnosti Vojske Srbije u celini -  dodaju u saopštenju.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" na osam lokacija izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar