21°C

Beograd

Photo: Tanjug/ Screenshot

Izvor: Novosti

VUČIĆ DODELIO UGOVORE NAJBOLJIM DIPLOMCIMA MEDICINE: Vi predstavljate budućnost naše zemlje! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

VAŽNO

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Evropska Unija nije očekivala da će Srbija ovoliko da napreduje!

POSLANICA BUNDESTAGA: Nemačka se sprema ZA RAT sa Rusijom!

BAKIR OPET GURA "PRST U OKO": Srbija nema pravo da vlada nad Kosovom!

HRVATI POKUŠAVAJU DA SAKRIJU USTAŠLUK! Negiraju činjenicu da su partizani bili Srbi!

PREDSEDNIK KOMITETA RUSKE DUME: Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici rizikuje UNUTARSRPSKI RASKOL!

Predsednik je najboljim studentima i đacima lično uručio ugovore o zaposlenju.

Predsednik Srbije je dodelio ugovore najboljim diplomcima: Milica Đorđević - Kragujevac, Dušan Milošević - Prokuplje, Teodora Dražić - Novi Sad, Maša Rapajić - Novi Sad, Vukan Ivanović - Beograd, Nataša Dukuljev - Beograd, Željko Ivošević - Kragujevac, Anđela Đokić - Kragujevac, Kristina Janković - Niš, Milica Živanović - Niš, Aleksandra Milenković - Priština, Edin Mehmedi - Kosovska Mitrovica.

Predsednik je studentima čestitao što su, uz veliki trud postali lekari i medicinski tehničari.

- Vi ste odgovornost pokazali ranije i više, ali današnji dan je važan, ne samo za nas, jer vidimo da imamo zagrantovanu budćnost zdravstvenog sistema, već i za vas. Kada država nešto ovako uradi, to nameće još jednu obavezu. To je odnos poštovanja prema državi.

On je naveo da je kao student primao stipendije, a to je "prihvatio kao ogroman poklon" i "trudio se da pokaže poštovanje.

- Vaša odgovornost je ogromna, a posla ćete imati sve više. Danas je odgovornost na lekaru i medicinskim tehničarima veća nego ikada. Imaćemo druge viruse, imaćemo mnogo drugih problema. Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari u svakoj državi. Zdravstvo je jedna od četiri noge one stolice koja se zove država.

- Pokazali smo veliku borbenost, divnim lekarima i to nije kurtoazno rečeno. Ne glumimo da smo zahvalni što nam spašavaju živote. Trudio sam se da pomognemo koliko je god moguće, i koliko država može da pomogne.

Kako je istakao, "uloga lekara nikada nije bila veća i zato je važno da imamo univerzitete i škole koji su u stanju da školuju najodgovornije".

Naveo je da "oni predstavljaju budućnost naše zemlje".

Kako je rekao predsednik, pokazalo se da "kada je najteže stanje, državno zdravstvo rešava sve probleme".

Vučić je napomenuo da su plate sve veće i veće i da je država sve ozbiljnija i finansijski stabilnija.

- Ponosan sam što država Srbija može ovo da uradi za vas, ali država može da primi tri stotine ljudi samo kada je ekonomski jaka i zdrava. To znači da tim ljudima treba obezbediti plate. To nije lak posao, ali mi to možemo jer je državna kasa u boljem stanju.

- Zato neću da učestvujem u ukidanju državnog zdravstva, već da ga jačamo i da imate još veća primanja.

Vučić je zamolio prisutne da budu odgovorni jer ih je država praktično odlikovala.

- Zahvalnost dugujem vašim porodicama koje su vas na pravi način uputile u budućnost. Koji su vam pomogli na vašem putu razvoja. Mi računamo na vas, a vi vratite i svojoj državi i svojim roditeljima tako što ćete raditi svoj posao najbolje što možete - rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar