16°C

Beograd

Brnabić u Bratislavi posetila "Klijent centar" Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke!

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila je danas u Bratislavi "Klijent centar" Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke, zajedno sa ministarkom unutrašnjih poslova Denisom Sakovom.

"Klijent centar" osmišljen je tako da građanima na jednom mestu pruža usluge različitih javnih službi, bez odlaska na šaltere: od ličnih dokumenata, različitih izvoda, saobraćajnih dozvola, do dokumenata iz katastra i drugih.

Na taj način, građanima se štedi vreme i novac za završavanje različitih administrativnih poslova.

U razgovoru posle obilaska Klijent centra, ministarka unutrašnjih poslova Sakova predstavila je premijerki Brnabić slovačka iskustva u oblasti elektronske uprave, modernizaciji javne administracije i sajber bezbednosti.

Slovačka ima bogato iskustvo u razvoju i jačanju eUprave.

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je da je moderna i transparenta javna uprava jedan od prioriteta u njenom radu.

"Efikasna eUprava u čijem fokusu su građani i privreda, predstavlja takođe i efikasan mehanizam u borbi protiv korupcije", istakla je premijerka, koja je prezentovala najvažnije rezultate u kreiranju eUprave u Srbiji.

Obilasku "Klijent centra" prisustvovao je i direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar