26°C

Beograd

U TOKU OBRADA ZAHTEVA...Prva procena štete u poplavljenim područjima! (FOTO)

Stručni timovi Dunav osiguranja posle posete poplavljenim područjima u Srbiji već su izvršili prve procene štete i u toku je postupak obrade odštetnih zahteva, saopšteno je iz te kompanije.

Predstavnici Kompanije „Dunav osiguranje“ posetili su u utorak poplavljena područja, pre svih prigradska naselja na području Kraljeva i Lučana, koja su u junskim poplavama pretrpela najveće štete.

-Direkcija za naknadu šteta će svojim postupanjem učiniti sve da osiguranici Kompanije koji su pretrpeli štetu po osnovu ostvarenja rizika od poplave na ovom području, uz uslov da je rizik bio predviđen ugovorom o osiguranju, adekvatno i na najbrži mogući način budu obeštećeni-rekao je Miloš Milovanović direktor Direkcije za naknadu šteta u Kompaniji „Dunav osiguranje“.

On je istakao i da u zavisnosti od svakog konkretnog ugovora o osiguranju, osiguranici koji su imali zaključeno osiguranje od rizika poplave, nezavisno od konkretne vrste osiguranja, polažu pravo na naknadu štete saglasno zaključenom ugovoru o osiguranju i opštim i posebnim uslovima osiguranja.

To se odnosi na sve vrste imovinskih osiguranja od kojih posebno izdvajaju osiguranje objekata, osiguranje opreme, osiguranje useva i plodova, kombinovano osiguranje motornih vozila...

Stručni timovi Kompanije će u poplavljenim područjima nastaviti da predstavljaju značaj osiguranja i da u direktnim razgovorima s građanima predoče sve prednosti osiguranja, kao i da im pomognu u izboru pokrića rizika kojima bi na adekvatan način zaštitili svoju imovinu i interese, pogotovo kada je u pitanju osiguranje od prirodnih nepogoda, čije je nastupanje nepredvidljivo i možda retko, ali koje mogu imati katastrofalne posledice.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar