12°C

Beograd

ČAČAK: Otvorena nova fiskulturna sala, investirano 75,4 miliona dinara!

U Čačku je danas otvorena fiskulturna sala za učenike škole "Prvi novembar" i korisnike ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetanjama u razvoju "Zračak", u koju je ukupno investirano 75,4 miliona dinara.

Ministarstvo privrede je u toj sumi učestvovalo sa 30,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 44,8 miona.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji je prisustvovao današnjem otvaranju fiskulturne sale, rekao je da Srbija i Grad Čačak na ovaj način pokažuju da ima prostora i znanja da se bave unapređenjem socijalnog ambijenta.

- Na pravom smo putu - finansije su stabilne, ekonomija se menja, a ovo su konkretni primeri da to dokažemo - rekao je Stevanović.

On je podsetio da je pre nešto manje od godinu i po dana položen kamen temeljac za izgradnju sale, ističući da mu je čast i zadovoljstvo što je od samog početka, u ime Ministarstva privrede, bio uključen u realizaciju ovog značajnog projekta.

- Izgradnjom savremene sale omogućeno je da učenici škole ''Prvi novembar'' i korisnici ustanove ''Zračak'' u potpuno drugačijim, boljim, uslovima imaju sportske i nastavne aktivonosti, ali i da se uključe u širu društvenu zajednicu - rekao je Stevanović.

Fiskulturna sala prostire se na površini od 1.240 metara kvadratnih.

Moderno opremljeni prostor moći će da koristi 79 korisnika ustanove “Zračak” i 80 učenika škole ”Prvi novembar“, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar