-4°C

Beograd

VLADA U SARADNJI SA PUTEVIMA SRBIJE: Rekonstrukcija 5.000 km puteva u naredne tri godine!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada u saradnji sa Putevima Srbije u naredne tri godine rekonstruisati 5.000 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u zemlji.

Mihajlović je novinarima u Batočini kazala da ove godine počinje novi investicioni plan koji podrazumeva izgadnju nekoliko ključnih autoputeva.

Među njima su, kako je navela, izgradnja novog autopouta Sremska Rača - Kuzmin, gde su počeli pripremni radovi, a u toku septembra se očekuje i početak radova na Moravskom koridoru.

Za novembar su planirani radovi na autoputu i brzoj saobaćajnici Ruma -Šabac, Šabac - Loznica, dodala je ministarka.

- Uskoro počinjemo razgovore sa radnom grupom o tome kako i na koji način ćemo raditi novi koridor i autoput koji već ima svoje ime Vožd Karađorđe - rekla je Mihajlović.

Za drugu polovinu naredne godine ministarka je najavila početak radova na deonici autoputa Niš - Pločnik.

Prema njenim rečima, autoputevi jesu "krvotok privrede", ali bez regionalnih puteva isto tako nema razvoja zemlje.

- Od severa do juga, istoka do zapada, neće biti ni jednog okruga u Srbiji u kojem se neće rekonstruisati putevi - poručila je ona.

Mihajlović je napomenula da su 2019. i 2020. godina po pitanju završenih infrastrukturnih projekata bile najbolje i da će biti potrebno mnogo godina da se one nadmaše, na primer, zbog završetka Koridora 10 i otvaranja autoputa "Miloš Veliki".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar