11°C

Beograd

HAPŠENJE U KRALJEVU: Oštetio "Srbijavode" za šest miliona!

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu policija je uhapsila Z. R. (55), odgovorno lice firme "Kip Kop" iz Požege, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio javno preduzeće "Srbijavode" za skoro šest miliona dinara, a Direkciju za vode za više od 400.000 dinara.

U saopštenju MUP-a se precizira da se Z. R. sumnjiči da je od juna do aprila 2018. godine, suprotno ugovoru koji je imao sa javnim preduzećem "Srbijavode" o iskopavanju rečnog nanosa, bez saglasnosti i znanja tog preduzeća i njegovog nadzornog organa, iz korita reke Moravice iskopao veću količinu rečnog nanosa od ugovorene.

Sumnja se da je Z.R, suprotno ugovornoj obavezi, iskopao 7.000 kubika rečnog nanosa više i tu količinu prodao jednoj firmi iz Požege, čime je oštetio „Srbijavode“ za 5.994.268 dinara.

On je, kako se sumnja, naneo štetu i Direkciji za vode za 418.744 dinara, koliko bi iznosila nadoknada za izvađeni rečni nanos.

Policija navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar