12°C

Beograd

NEDIMOVIĆ NAJAVIO: Posebni podsticaji za tovno govedarstvo u 2020!

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas nekoliko farmi u Subotici, iz koje dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i čijim poljoprivrednicima je u 2018. isplaćeno osam miliona evra podsticaja, i najavio posebne podsticaje za tovno govedarstvo u 2020. godini.

- Nakon što je stočarima omogućen dugoročni zakup državne zemlje, oni će u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo, jer nama treba genetskog potencijala, jer imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz i to je jako važno - najavio je Nedimović.

Farma Vukajlović je do sada iskoristila podršku ministarstva za povrat polovine sredstava za nabavku mašina, odnosno izmuzišta, kao i subvencije za muzne krave.

- Vredi se baviti mlekarstvom, a mogla bi cena mleka koji dinar da ide gore - kaže farmer Miroslav Vukajlović.

Samo u prošloj godini gazdinstvima u Subotici isplaćeno je osam miliona evra podsticaja, a svaki dvadeseti zahtev za subvencije stiže sa teritorije ovog grada.

- Siguran sam da ćemo uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijamo poljoprivredu, da razvijamo život na selu i da naše mlade zadržimo na selu - smatra gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Povodom Međunarodnog dana žena na selu, Nedimović je najavio za sledeću godinu mere i podsticaje kako za dame, tako i za mlade na selu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar