23°C

Beograd

ŠARČEVIĆ: Važno je da se poveća broj učenika u gimnazijama!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Petu beogradsku gimnaziju i istakao da je važno da se u gimnazijama poveća broj učenika.

- Važno je da se poveća obuhvat onih koji idu u gimnazije. Uspeli smo da obuhvat povećamo za šest odsto u odnosu na period od pre četiri godine - rekao je Šarčević, a saopštilo je resorno Ministarstvo.

On je najavio da je plan da se naredne godine u nekim gimnazijama formiraju odeljenja za nadarene za društvene nauke i dodao da je cilj izbornih predmeta da učenik do trećeg razreda srednje škole može da razmišlja šta je to što ga zanima.

Šarčević je ocenio da se obrazovanje u Srbiji menja na bolje i da tome, između ostalog, svedoči uvođenje odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku, kao i nadarenih za prirodne nauke.

Ministar je u Petoj gimnaziji razgovarao sa predstavnicima Stručnih veća, Učeničkog parlamenta i Saveta roditelja i timova škole i obišao kabinete za biologiju, hemiju i fiziku, gde je razgovarao sa učenicima nadarenim za te oblasti.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar