11°C

Beograd

NAGRADE OSNOVNOM SUDU U KRUŠEVCU: Za rešenje i inovacije sudstva!

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) čestitalo je danas Osnovnom sudu u Kruševcu, predsedniku suda Slobodanu Ivanoviću i svim sudijama i radnicima tog suda na nagradama koje je sudu dodelila Komisija Vrhovnog kasacionog suda zbog izuzetnih uspeha u radu.

Osnovnom sudu u Kruševcu dodeljena su tri prestižna priznanja - za rezultate u rešavanju starih predmeta, za doprinos unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema, kao i za inovacije koje su doprinele poboljšanju rada suda, navodi se u saopštenju ovog strukovnog udruženja.

UST poručuje da ovakav uspeh zahteva da bude jasno prepoznat i uvažen kao najbolji primer dostojanstva, savesnosti i stručnosti u radu, koji treba slediti, jer su kako napominje dovoljno su bili vidljivi samo oni koji svojim postupcima urušavaju dostojanstvo i ugled pravosuđa i izazivaju prezir i nepoverenje građana u rad pravosudnih organa.

U svojim zalaganjima za bolje, efikasnije i uglednije pravosuđe, UST smatra da još više treba da budu vidljivi oni koji na najbolji način demonstriraju koliko pravosudna profesija može da se poštuje, i da se tako na najbolji način unapređuje ugled svih koji pripadaju pravosuđu.

tanjug.rs
Foto: pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar