16°C

Beograd

NIŽE CENE DO KRAJA JANUARA 2020: Niš ekspres smanjio cene mesečnih kartica!

"Niš ekspres" će smanjiti cene mesečnih kartica za učenike i radnike, a niže cene važiće do kraja januara 2020. godine, dogovoreno je na sastanku predstavnika svih opština i gradova Nišavskog okruga sa predstavicima ovog prevoznika, objavio je Nišavski upravni okrug.

Dogovoren je i zajednički rad u rešavanju problema javnog prevoza, pa će predstavnici Niš ekspresa u međuvremenu pomoći opštinama da naprave mrežu linija koje će podrazumevati teritorijalnu pokrivenost autobuskim prevozom, kao i finansijsku podršku, navodi se u informaciji Nišavskog okruga, koji je bio domaćin jučerašnjeg sastanka.

Kako je načelnica okruga Dragana Sotirovski istakla, gotovo sve lokalne samouprave pripadaju devastiranim područjima i u svojim budžetima nemaju dovoljno para za subvencionisanje prevoza, odnosno za pokretanje javno-privatnog partnerstva, pa će biti neophodna pomoć države.

Rešavanje javnog prevoza u opštinama Nišavskog okruga je važno pitanje, kako bi svaki građanin imao mogućnost prevoza do centra opštine u kojoj živi.

Izvor: Tanjug
Foto: nis-ekspres.rs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar