31°C

Beograd

UZ SUZE I JECAJE OPROSTILI SE OD MILENE GLOGOVAC: Majka legendarnog glumca sahranjena danas! (FOTO)

Milena Glogovac, majka legendarnog srpskog glumca Nebojše Glogovca, preminula je u petak u 74. godini.

Ona se nakon dve godine tuge za sinom, razbolela i nažalost preminula.

Milena nije mogla da prežali smrt svog sina, kojeg je prošlog februara ispratila na večni počinak. Milena je sahranjena danas u 14 sati na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

Od nje su se oprostili njeni najbliži, a među njima bili su suprug prota Milovan, ćerka Bojana i zet Vule, snaja Milica, unučad Gavrilo, Miloš, Sunčica i Luka.

Na još jednoj čitulji bila je navedena samo njena ćerka. Kratko piše:

- Mama, najdraža moja. Tvoja Bojana.

Opelo je služeno u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija. Činodejstvovalo je petnaest sveštenika, a pratilo ga je pojanje hora iz Hrama Uspenja Presvete Bogorodice, gde je decenijama služio prota Milovan. U ovaj hram, na službu, gotovo svake nedelje dolazio je i Nebojša. Ovde je učio prve lekcije iz veronauke i bio jedan od pojaca. Imao je sedam godina kada se porodica doselila iz Trebinja. Otuda su u ponedeljak stigli i zavičajci familije Glogovac, da sa protom, njegovom ćerkom i rodbinom podele tugu i oproste se od protine supruge.

Blage reči birao je jedan od sveštenika u oproštajnom govoru posle opela:

- Nisam želeo da se vraćam u onaj crni februar pretprošle godine, jer nisam želeo da diram nezaceljenu ranu s kojom je Milena otišla iz života, a s kojom će večno živeti svi koji su voleli njenog sina.

Izvor: novosti.rs
Foto: novosti.rs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar