13°C

Beograd

USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA: Omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture!

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta kojim je omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pojasnio da je rebalansom budžeta povećana stavka za plate za skoro 428 miliona dinara i dodao da će zaposlenima u ustanovama kulture plate biti veće za deset odsto, u ustanovama socijalne zaštite za devet, a zaposlenima u državnoj upravi za osam odsto.

Osim toga, podsetio je i da Grad Beograd svake godine obezbeđuje dodatno povećanje za zaposlene u predškolskim ustanovama.

- Ove godine smo zaposlenima u komunalnom sistemu isplatili 41.800 dinara solidarnu pomoć i ovo je druga godina zaredom kako to isplaćujemo - rekao je Vesić i dodao da je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji koja to radi.

Rebalansom budžeta je, dodao je, obezbeđeno da se solidarna pomoć isplati i zaposlenima u upravi.

- Zaposlenima u predškolskim ustanovama smo u februaru isplatili 20.000 dinara solidarne pomoći - podsetio je Vesić i dodao da će solidarna pomoć sada biti isplaćena zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Na taj način, kako je naveo, sadašnja gradska vlast pokazuje da odgovorno vodi računa o standardu zaposlenih.

Vesić je ocenio da su odbornici koji danas nisu došli na sednicu gradskog parlamenta pokazali da ne žele da se povećaju plate.

- Mogu da razumem politiku, da ljudi imaju različita mišljenja, da se ne slažu, ali da se ne salžemo oko toga da se povećaju plate, to mi nije jasno - dodao je Vesić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar