32°C

Beograd

ĆUPRIJA NOVI CENTAR KRALJICE SPORTOVA: Pomoravlje konačno dobija NOVI atletski stadion!

Cupriji, gradu atletike, u punom zamahu su radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom, svetskog nivoa, u kojem će se održavati nacionalna, evropska i svetska takmičenja.

Radnici i stručnjaci firme "Bauvezen" iz Lazarevca, privode kraju radove na poliuretanskoj, tartan stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice, UV zračenja...

Uz podlogu na stazi, koja se postavlja specijanim finišerima, u punom zamahu su i radovi na tribinama, a sve, uključujući i radove na travnatom delu stadiona, po ugovoru, treba biti gotovo do kraja godine, rekli su danas Tanjugu radnici na stadionu.

Iduće godina, kao druga faza izgradnje atletskog kompleksa Cuprija, počeće izgradnja atletske dvorane.

Predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić, izjavio je ranije Tanjugu, da će atletski kompleks biti svetskog nivoa, što je bio dugogodišnji san atletskih asova Ćuprije: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, legendarnog trenera Aleksandra Petrovića i drugih koji su pronosili sportsku slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije širom sveta.

"Izgradnjom ovih objekata, Cuprija postaje centar atletike u Srbiji, pozicionirana i kao grad atletike na Balkanu", rekao je Erić.

On je istakao i da će atletski stadion i dvorana biti sportska baza za veliki broj domaćih, ali i stranih atletičara, i ostalih sportista, poput tenisera, rukometaša, odbojkaša, a u dvorani će se moći organizovati i razne priredbe, koncerti...

Realizaciju ovog projekta, koji će stajati oko 500.000.000 dinara, velikim sredstvima pomogli su Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije.

Atletski kompleks u Cupriji, prema ranijoj odluci nadležnih ove opštine zavaće se "Aleksandar Aca Petrović".

tanjug.rs
Foto: arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar