°C

Beograd

VATROMET U DUNAVSKOM PARKU: Svečano otvorena Ledena šuma! (FOTO, VIDEO)

Klizalište Ledena šuma otvoreno je večeras u Dunavskom parku, a nakon svečanog otvaranja, tokom kojeg su posetioci videli akrobacije na ledu, nastupe mladih klizačica iz kluba "Vojvodina", hokejaše "NS stars" i nastup Sare Jo, usledio je vatromet.

Tokom ove sezone posetioci će, najavljuju organizatori, moći da posete Snežni grad, zimski bazar, namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta.- Ljubitelji klizanja moći će da se oprobaju na najmodernijem otvorenom klizalištu u regionu, koje se prostire na 1.300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni - kažu organizatori.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić na otvaranju manifestacije ocenio je da će Ledena šuma sigurno Novosađanima i brojnim gostima ulepšati praznike i ovaj zimski period.- Ova manifestacija privlači turiste, promoviše zanatlije, umetnike, sportiste, i zato je važna za Novi Sad. Oko 40 000 ljudi prošle godine posetilo je Ledenu šumu, a veoma je bitno što manifestacija ima i humanitarni karakter, i redovno učestvuje u akcijama namenjenim najugroženijoj deci u našoj zemlji. Grad podržava sve programe koji su kvalitetni, koji podrazumevaju umrežavanje i saradnju, i koji promovišu prave vrednosti - rekao je Rožić.

Na otvaranju prvi klizači su se besplatno klizali, a od subote smene su raspoređene u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 sati, pa sve do 21 čas.U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, biće omogućena i besplatna škola klizanja. Ledena šuma kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućuje besplatne grupne posete za najmlađe.- Uz podršku Grada Novog Sada, kao i ostalih partnera, ovogodišnjim programom biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga - kažu organizatori.

Izvor: Tanjug
Foto: ledenasuma.rs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar