7°C

Beograd

NJIHOVOG KOMŠIJU SU SVI ZVALI ČUDAK: Otišli da mu odnesu hranu i saznali šokantnu istinu!

Kada nas je vidio baš se iznenadio, zanemeo je, a onda nas je prosto šokirao.

Udala sam se pre 2 meseca u ulici gde sad živim ima jedan stariji čovek koji živi sam. Moj muž kaže da ga je žena ostavila i odvela sa sobom i decu pre 15 godina i od tada on živi sam u svom svetu.

Zovu ga "Čudak", ni sa kim ne priča i svi iz ulice ga izbegavaju, kao da je gubav. Živi u nekoj trošnoj kući, bez struje, grejanja, bez ičega. Stvarno ne znam ni kako preživljava. Inače sam po prirodi emotivna i već sam mužu par put govorila da odemo do njega da mu pokušamo pomoći, ali moj muž je uporno odbijao i govorio da je bolje ne petljati sa njim.

Danas sam slavila rođendan i odlučila, naterala muža da odemo do tog čoveka da mu odnesem parče torte i još neke hrane, jednostavno imala sam potrebu da tom čoveku pomognem, da barem pokušam. Kada smo ušli u tu trošnu kuću, dočekao nas je veliki nered, prljave stvari, prašina. Više je ličilo na štalu nego na kuću, a onda smo u sobi ugledali njega kako sedi na podu sa suzama u očima, a oko njega bezbroj starih slika, slika njegove porodice, njegove žene, ćerke i sina.

Kada nas je vidio baš se iznenadio, zanemeo je, a onda nas je prosto šokirao. Poželio nam dobrodošlicu, izvinio se zbog nereda, te nas ponudio vodom, jer ništa drugo nema. Dok smo sedili sa njm potpuno nam je otvorio dušu, nemate pojma kako je dobar čovek, uopšte nije "Čudak" kakvim ga smatraju godinama. Jednostavno splet nesretnih okolnosti i predrasuda ga je učinio takvim kakvim ga smatraju čudakom.

Pozvali smo ga sutra na ručak i pristao je. Posle toga sam razgovarala sa mužom, predložila sam mu da probamo da se organizujemo da mu malo uredimo kuću, da ga pokušamo vratiti u normalan život, život kakav zaslužuje, tek mu je 47 godina.

Izvor: Alo.rs
Foto: Pixabay.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar