-1°C

Beograd

INTERVENTNI TIMOVI U PARAĆINU: Sutra vežba za odbranu od poplava!

Srbijavode će sutra u Paraćinu organizovati vežbu postavljanja mobilne opreme za zaštitu tog grada od velikih voda reke Crnice i pritoka.

Vežba korišćenja, odnosno postavljanja i uklanjanja mobilne opreme za odbranu od poplava, biće sprovedena u okviru projekta "Zaštita Paraćina od velikih voda reke Crnice", kažu u Srbijavodama.

Finansijer sistema za zaštitu je Austrijska razvojna agencija u Srbiji i njegova vrednost iznosi 3,8 miliona evra.

Završnoj vežbi prethodio je prijem mobilne opreme i obuka operativnih timova od strane proizvođača Kubra GmBH.

Cilj vežbe je istovremeno simulacija odbrane od poplava, test primene brzog mobilnog sistema dizajniranog za bujične tokove, test obučenosti operativnih timova za odbranu od poplava, kao i analiza potrebnog vremena i troškova odbrane upotrebom mobilne opreme.

Vežbu će izvesti obučeni interventni timovi uz stručni nadzor rukovodioca za odbranu od poplava za instalaciju mobilne opreme preduzeća Srbijavode.

Taj sistem zaštite predstavlja deo projekta hitnih radova u obnovi Srbije od posledica poplava, ukupne dužine po toku 10.870 metara, koji je podeljen na četiri deonice, sa trajnim objektima na odbrambenoj liniji.

U centru grada, zbog ograničenja za trajne objekte, odbrana od poplava se sprovodi upotrebom mobilne opreme, ukupne dužine 375 metara.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar