Izvor: BSC happy portal
08.03.2023 u 10:24
1

PREDSEDNIK VUČIĆ NA POSEBAN NAČIN ČESTITAO OSMI MART: „Dame su te koje vole, poštuju, brinu o našoj otadžbini!“ (FOTO)

U svetu će danas kao i svake godine biti obeleženMeđunarodni dan žena kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Predsednik Srbije – Aleksandar Vučić čestitao je Osmi mart, Dan žena, svim damama u Srbiji na veoma nežan, osećaj i razoružavajući način, a njegova objava na socijalnoj platformi Instagram prikupila je na hiljade lajkova za samo nekoliko minuta.

LAJČAK STIŽE U BEOGRAD SLEDEĆE NEDELJE: Posle Prištine sastanak i sa predsednikom Vučićem

„Žene su garancija sigurnije i bolje budućnosti za našu zemlju. Dame su te koje vole, poštuju, brinu o našoj otadžbini, o našoj najlepšoj Srbiji“ – glasila je poruka koja ostavlja bez daha.

Podsetimo: 

U svetu će danas kao i svake godine biti obeleženMeđunarodni dan žena kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Ovogodišnji praznik će drugu godinu zaredom biti obeležen u svetlu ruske invazije na Ukrajinu.

Taj praznik ustanovljen je u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. godine i njujorški marš više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

Inicijativu za taj praznik dala je nemačka feministkinja i članica socijalističke stranke Klara Cetkin, a prvi Dan žena proslavljen je 1911. u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Danskoj.

Generalna skupština UN je 1977. godine rezolucijom proglasila 8. mart Danom ženskih prava i medjunarodnog mira.

Prva proslava Dana žena u Srbiji održana je 1914. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ NA POSEBAN NAČIN ČESTITAO OSMI MART: „Dame su te koje vole, poštuju, brinu o našoj otadžbini!“ (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter