Izvor: Tanjug
08.03.2023 u 18:40
0

„BATUT“ SAOPŠTAVA: Ostalo je još malo termina za besplatne preglede u Savetovalištu za ishranu

U Savetovalištu za ishranu Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ danas će biti organizovani besplatni pregledi koji će trajati do 10. marta.

Ostalo je još malo termina, a sam pregled traje između 10 i 15 minuta, rekla je Jelena Kašanin, specijalista higijene, Savetovalište za ishranu Instituta za javno zdravlje Srbije.

NA KALEMEGDANU POČEO DA RADI MOBILNI MAMOGRAF: U toku je zakazivanje besplatnih pregleda

-Besplatni pregledi su organizovani u Institutu Batut u periodu od 8. do 10. marta. Svi punoletni građani koji su zainteresovani mogu da se jave na telefon 060/7171-539. Ostalo je jos jako malo mesta. Pregled obuhvata merenje na medicinskoj vagi, pomoću koje pored podatka o telesnoj masi i indeksu uhranjenosti dobijamo podatke o sastavu tela. Imamo podatak o količini i rasporedu masnog tkiva, zatim količini i rasporedu vode, viscelarnih masti, skeletnih mišića u odnosu na ukupnu masu. Što je nama od izuzetnog značaja zbog zdravlja, koje može posle da se prati- rekla je Kašanin.

Prema njenim rečima, građani se mere na vagi u donjem vešu i ne smeju da imaju na sebi ništa od metalnih stvari.

-Skida se prstenje, minđuše, sat ako imaju, ili ako imaju neki implant ili ugrađeni metalni deo ne mogu da stanu na vagu. Termina ima još zaista malo. U našu ustanovu mogu da dođu svi punoletni građani koji se jave na telefon i obave besplatni pregled . Pored pregleda dobijaju i savet našeg lekara o pravilnoj ishrani -rekla je Kašanin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter