Izvor:
27.11.2016 u 23:05
0

CIFRA OD KOJE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Evo koliko Trampovo obezbeđenje košta grad Njujork DNEVNO!

Obezbeđenje novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i njegove porodice košta grad Njujork više od milion dolara dnevno, preneo je danas CNN pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika.

Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, u Belu kuću, budući da Melanija Tramp i njihov desetogodišnji sin Baron planiraju da ostanju kod kuće u Trampovoj kuli na Menhetnu bar do kraja školske godine. Takođe, Tramp je nagovestio da planira da redovno ide u svoj stan, naročito dok su oni još tamo.

Cenu obezbeđenja povećava i trošak policije koja je dodeljena da čuva Trampovu odraslu decu i unuke koji takođe imaju zaštitu Tajne službe, izjavio je danas lokalnoj televiziji CBS Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i protivterorističke poslove njujorške policije.

Svi oni žive u gradu i svi imaju pravo na zaštitu Tajne službe.

– Bezbednost i sigurnost imaju apsolutni prioritet. To dugujemo novoizabranom predsedniku, njegovoj porodici i timu – rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio na konferenciji za štampu u petak, ali je dodao da će gradu biti potrebna pomoć da podmiri te troškove, naročito kada je reč o prekovremenom radu policije.

Premda je zaštita predsednika ili novoizabranog predsednika zadatak Tajne službe, lokalna policija je zadužena da joj pomaže, naročito u kontrolisanju kretanja građana.

Svaki predsednik ima zaštitu lokalne policije kada ide kući tokom mandata. Međutim obezbeđenje Trampa u Njujorku je naročito skupo budući da on živi u najgušće naseljenom kraju najvećeg američkog grada.

– Nikada nismo imali situatciju da predsednik SAD ovde tako redovno boravi – rekao je De Blazio, dodajući da je njujorška policija "na visini zadatka".

Tanjug>
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter