Izvor: Tanjug
12.09.2021 u 08:33
0

ČIZMAROV: Srbija poštuje NAJVIŠE STANDARDE u civilnom vazduhoplovstvu

Teroristički napad 11. septembra 2001. godine u SAD, kada je vazduhoplov upotrebljen kao sredstvo masovnog uništenja, bio je prekretnica u sistemu obezbeđivanja civilnog vazduhoplovstva, a Srbija u ovoj oblasti poštuje najviše svetske i evropske standarde, izjavila je direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov.

PROČITAJTE JOŠ: Kompanija Rio Tinto: Metoda prerade jadarita je ekološki prihvatljiva

Ona je za Tanjug rekla da su aerodromi u većini zemalja do tog 11. septembra, pa čak i u Americi, bili projektovani tako da nisu posedovali kontra-diverzionu (KD) kontrolu, a 1970-ih je tadašnja Jugoslavija prvi put u svetu instalirala na beogradskom aerodromu KD sitem za pregled putnika i robe koja se ukrcavaju u vazduhoplov.

Čizmarov je navela da Srbija danas, kao i druge zemlje, u skladu sa međunarodnim propisima i standardima donosi svoj nacionalni program za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu koji su dužni da poštuju svi u vazdušnom saobraćaju koji su nadležni za prevoz putnika i robe.

VAŽNO: MSP: Srbija i Crna Gora su bratske države

Prema njenim rečima ono što je propisano u svetu i Evropi apsolutno se primenjuje i u Srbiji, tako da naša zemlja, kako je naglasila, primenjuje najviše standarde i preporučenu praksu u oblasti obezbeđivanja.

Kao potvrda ovoga je i činjenica da je od januara prošle godine Srbija druga zemlja u Evropi van Evropske unije koja je prošla takozvani “One-Stop Security” (OS S) program i da se mere na našim aerdromima priznaju kao i svuda u EU, što samo potvrđuje da imamo visok nivo standarda u civilnom vazduhoplovstvu, zaključila je direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter