Izvor: Happy BSC
07.11.2022 u 08:57
0

DANICA GRUJIČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Šokantno je što je to toliko drugo trajalo, ali je najvažnije da bebe nisu bile ugrožene“

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV bila je dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Ona je ovom prilikom govorila o situaciji iz Narodnog fronta gde su bebe umesto BSŽ vakcina dobile fiziološki rastvor.

– Šokantno je što je to toliko drugo trajalo, ali ono što je najvažnije bebe nisu bile ugrožene, BSŽ se daje do kraja prve godine života. Naravno da je propust i treba videte ko je sve zatajio u lancu onih odgovornih za celu priču. Na svu sreću obavešteni su svi roditelji, zakazane su vakcinacije. Polovina dece je već dobila BSŽ vakcinu, ispratićemo do kraja svih šeststotina dece koja nisu dobila vakcinu, zna se da je to bilo u periodu od 16. septembra do 19. oktobra – rekla je ministarka, pa nastavila:

MINISTARKA ZDRAVLJA GRUJIČIĆ PORUČILA: „Poverenje u primarnu zdravstvenu zaštitu je prioritet!“

– Agencija za medicinska sredstva je dobro uradila svoj posao, Torlak je dobro uradio svoj posao i poslao uputstvo. Ovo je vila bugarska vakcina. Torlak pakuje u jednu kutiju jednu ampulu fiziološkog rastvora i jednu ampulu aktivne supstance, a Bugarska pakuje posebno, u jednoj kutiji je rastvarač, a u drugoj supstanca.

– Neko nije dobro pogledao uputstvo i saopštio sestrama da je vakcina već rastvorena. Najvažnije je da u tom fiziološkom rastvoru nije bilo dodatnih supstanci koje bi mogle da izazovu alergiju ako dete vrlo brzo primi ponovo vakcinu. To je bio čist fiziološki rastvor. Ja se još jednom izvinjavam svim roditeljima – rekla je ona.

– Batut je puno pomogao, dr Verica Jovanović je zadužila svoje ljude koji prate šta se dešava u unutrašnjosti. Ja svakog četvrtka ujutru dobijam informacije iz Narodnog fronta. Takve stvari ne smeju da se stavljaju pod tepih. To je trebalo objaviti već 19. oktobra. Ja sam to saznala uveče, pre polaganja zakletve 26. oktobra i izašla sam saopštenjem – izjavila je ministarka Grujičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Ministarka Grujičić se potom osvrnula na situaciju sa koronom.

– Registrovani su zaista dobri lekovi, koji su sprečili komplikacije kod velikog broja pacijenata. Manji je broj smrtnosti i hospitalizacija. Većina ljudi bude u izolaciji u svojoj kući. Država Srbija je dobro odreagovala kada je kovid u pitanju. Da nije bilo državnih bolnica i izgradnje kovid bolnica, ne bi bilo tako efikasno lečenje. Ono što nama nedostaje, nadam se da će nam vlada dozvoliti, a to je neko ko će se baviti sestrinstvom. Nama fali medicinskih sestara. Svaki dan je sve manje i manje umrlih, nadam se da ćemo uskoro moći da kažemo da pandemija više ne postoji – zaključila je ministarka.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter