Izvor: Kosovo Online
01.06.2023 u 11:51
0

DECA ZASLUŽUJU DA BEZBEDNO ŽIVE U SVOJOJ ZEMLJI: Vaspitačice ispred okupirane zgrade u Zvečanu obeležile Međunarodni dan dece (FOTO)

Vaspitačice i zaposleni u Predškolskoj ustanovi "Lane" iz Zvečana okupili su se danas ispred zgrade opštine koja je opasana bodljikavom žicom i u obriču vojnika Kfora kako bi obeležili Međunarodni dan dece.

Zbog bezbednosne situacije mališani nisu danas bili prisutni, ali su vaspitačice odigrale koreografije koje su sa njima uvežbavale, kako bi tako, kako su navele, poslale poruku podrške svoj deci ovoga sveta a posebno deci sa severa Kosova i Metohije.

Kako kaže direktorka PU „Lane“ Olga Nedeljković, skup je bio planiran na teniskom terenu nedaleko od crkve Svetog Đorđa, ali je zbog situacije pomeren.

SRPSKE PESME I KOLO PRED KORDONOM I BODLJIKAVOM ŽICOM: Srbi u Leposaviću pokazali kako se PONOSNO bore protiv OKUPATORA (FOTO/VIDEO)

„Želim da nam sva deca budu živa i zdrava i da se što pre vratimo u naše vrtiće“, poručila je ona.

Građani Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka već sedmi dan mirno protestuju ispred zgrada opština u ovim mestima, zahtevajući da se povuku specijalci Kosovske policije koji su okupirali ove objekte i da odu nelegitimno izabrani gradonačelnici, koji su mandat dobili na izborima sa izlaznošću od tri odsto i koje su Srbi bojkotovali.

Oni su odlučni da ne odustanu od mirnih protesta dok se ne ispune njihovi zahtevi, uključujući oslobađanje dvojice Srba koje su u ponedeljak u Zvečanu priveli vojnici Kfora i predali ih Kosovskoj policiji. Njima je juče sud u Prištini izrekao meru pritvora od 30 dana, iako po tvrdnjama njihovih branilaca tužilaštvo nije iznelo nijedan dokaz za dela za koja ih tereti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter