Izvor: Tanjug
01.04.2023 u 21:00
0

DEONICA NOVI BEOGRAD-SURČIN PUŠTENA U SAOBRAĆAJ: Od večeras brža i kraća veza do „Miloša Velikog“

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, koju je danas obišao i svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, puštena je večeras u redovan saobraćaj.

Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki“.

Tu deonicu dugu osam kilometara, koja ima ključni značaj za ceo Beograd i važnu ulogu u svakom putovanju velikog broja ljudi, pored predsednika Republike obišli su i ambsador Kine Bo Čen, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU DEONICE PUTA NOVI BEOGRAD-SURČIN: Svi ljudi sada imaju lagan pristup izlazu na „Miloš Veliki“!

Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake, izlaz na auto-put „Miloš Veliki“ skraćen je od večeras za oko 10 kilometara, jer vozacci više neće morati da idu preko auto-puta Beograd – Zagreb.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani“, a njegova vrednost je bila 70,5 miliona evra.

Ta deonica auto-puta „Miloš Veliki“ bila je građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje.

Vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske i ulice i dr Ivana Ribara na Novom Beograd dierektno na auto-put „Miloš Veliki“.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice imaju uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru „Surčin 1“, tipa „poludeteline“.

Kraj ove deonice je kod sledeće velike petlje u Surčinu, posle koje počinje auto-put „Miloš Veliki“.

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

Vučić je ranije rekao da će kada auto-put Surčin – Novi Beograd bude završen, od Beograda do Čačka moći da se stigne kolima za samo sat vremena.

Prvobitno je bilo najavljeno da će deonica biti puštena za redovan saobraćaj večeras u 21 čas, ali se to dogodilo nešto ranije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter