Izvor: Informer.rs
22.05.2023 u 12:26
0

DIVAN GEST ŠTIMCA! Niko ne želi sa devojčicom Romkinjom na maturu, a naš košarkaš pokazao koliko je veliki: OVO ME POGAĐA, ljudski je…

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Vladimir Štimac, po ko zna koji put pokazao je koliko veliko srce ima. Učestvovao je u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, trudio se uvek da svima izađe u susret, a i sada je pogođen pričom jedne devojčice rešio da učini dobro delo. On je za Informer skromno poručio da ne želi medijski da se eksponira kada su ove stvari u pitanju, ali je poslao moćnu poruku.

Na Tviteru je osvanula priča o devojčici romske nacionalnosti koja je u školi bila žrtva diskriminacije, budući da su joj drugari doneli bakarnu žicu kako bi je ismevali.

Nažalost, devojčica neće imati ni pratioca na maturi, a kako autorka tvita objašnjava, porodica mlade Romkinje je dobrostojeća. Otac joj vozi kamion po Evropi, dok je majka vlasnica cvećare.

Odmah je odreagovala srpska pevačica Seka Aleksić, koja je rekla da će doći da zajedno sa devojčicom ode na matursko veče, a naš košarkaš Vladimir Štimac ubrzo oglasio ostavio emotivnu poruku istakavši da planira da joj kupi odeću i cipelice.

 Video sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa devojčicom koja je onako bezdušno ponižena. Sram vas bilo, da vas bilo. Evo ja ću da joj kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite mi njen broj. Izvinite što moram ovako javno. Ali jednostavno me je pogodila priča u srce. Molim vas još jednom pomozite mi da nađem kontakt od te porodice, da detetu ulepšamo malo. Ne mislim da ljudi ne mogu da kupe daleko od toga. Hvala vam unapred – napisao je Štimac.

Bivši reprezentativac je potom u kratkoj izjavi za Informer poručio kako ne bi želeo da se takvim njegovim gestovima pridaje medijska pažnja ili da se na bilo koji način dovodi u vezu sa politikom, jer je njegova reakcija samo i isključivo ljudska.

– Mnogo mi je krivo i mnogo me pogađaju ove stvari i sve što se u poslednje vreme dešava. Izvinite, ali zaista ne bih želeo da komentarišem niti mi je želja da se medijski pravi pompa oko mog imena zbog ovoga. Ne želim da se sve čita „kroz redove“. Ja sam apotilitičan, kada vidim nešto ovako to me istinski pogodi i krivo mi je. Kada god sam nekome pomogao, nisam to činio javno, niti sam to želeo sada i zato sam se izvinio. Reći ću samo da smatram da je ovo normalno i da svaki čovek treba da pomogne uvek koliko može. To je ljudski – rekao je Vladimir Štimac za medije.

PROSVETNA INSPEKCIJA DANAS U OŠ „VLADISLAV RIBNIKAR“
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter