Izvor: Kurir.rs/Beta
05.02.2023 u 13:20
0

DR ĐERLEK PODELIO OPTIMISTIČNE VESTI ZA STRUKU: „Državni hirurzi dobijaće ubuduće platu na osnovu broja operacija! I nije slučajno zašto će to biti baš tako!“

Takođe je rekao da će domovi zdravlja imati glavnu ulogu u lečenju pacijenata, posebno kada je reč o skrininzima.

Državni sekretar Mirsad Đerlek izjavio je danas da će hirurzi na osnovu broja operacija primati platu, jer veliki broj odlazi ranije sa posla da radi privatno, a prioritet mora da bude državna bolnica.

ĐERLEK OTKRIO KOJA GRUPA JE PONOVO NA UDARU KORONE: „Treba biti oprezan i zamoliti građane da se vakcinišu!“

„Potrebno je znati koliko hirurg treba da uradi lakših, koliko srednje-teških, koliko ekspertskih operacija i na osnovu toga će primiti platu. Oni (hirurzi) rade i privatno, ali prvenstveno mora da se uradi posao u državnoj bolnici. Ne može neko da uradi manji broj pregleda u državnoj ustanovi i da dobije pun lični dohodak, a da se čuva da popodne radi privatno“, rekao je Đerlek medijima.

On je objasnio da ni ministarka zdravlja Danica Grujičić ni država ne žele da zabrane lekarima ono što im zakon dozvoljava – da rade privatno, ali posao prvo mora biti urađen u državnoj bolnici.

Takođe je rekao da će domovi zdravlja imati glavnu ulogu u lečenju pacijenata, posebno kada je reč o skrininzima.

„Domovi zdravlja nisu dovoljno iskorišćeni, a 60 i 70 odsto pacijenata možemo da zbrinemo na tom nivou“, kazao je Đerlek.

On je rekao da je prioritet da pacijenti budu zadovoljni i da će biti nastavljeno ulaganje u infrastrukturu zdravstvenih centara.

„Klinički centar u Nišu je odavno završen, a u Beogradu će za nekoliko meseci. U Kragujevcu očekujemo da do kraja godine bude raspisan tender za izvođače“, kazao je Đerlek.

On je dodao da se stabilizacija oko zakazivanja pregleda očekuje u martu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter