Izvor: Novosti.rs
07.06.2023 u 17:39
0

EPILOG SKANDALA U GAK „NARODNI FRONT“: Suspendovana medicinska sestra koja je snimala porođaj za Tik-Tok

ZAŠTITNIK građana saopštio je danas da je instrumentarka iz GAK "Narodni front", koja je na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, suspendovana sa rada.

On je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija utvrdio da joj je uručeno upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava zbog tog slučaja pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK „Narodni front“ i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja, saopštila je služba za odnose sa javnošću Zaštitnika građana.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK „Narodni front“ navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK „Narodni front“ zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata, zaključuje se u saopštenju Zaštitnika građana.

POKUŠAO DA MU POMOGNE, PA ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT Oglasili se direktori dve beogradske škole posle užasa na Adi
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter