Izvor: Telegraf.rs
06.06.2023 u 14:55
0

Er Srbija će prva u svetu koristiti Erbasovu tehnologiju za smanjenje emisije CO2

Programi DPO i IFO rade istovremeno, i imaju zadatak da smanje potrošnju goriva u avionu na najmanju moguću meru.

Naša nacionalna kompanija, Er Srbija, potpisala je danas u Istanbulu – sa kompanijama Erbas i Navblu – ugovor o nabavci dva napredna softverska rešenja, koja će značajno doprineti uštedi goriva za avione i emisiji ugljen-dioksida.

Time će Er Srbija postati prva svetska kompanija koja će koristiti tu tehnologiju.

Ugovor je potpisan na Godišnjoj generalnoj skupštini Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (AGM IATA), koja se održava u Istanbulu od 4. do 6. juna, objavila je Er Srbija na svom LinkedIn profilu.

Generalni direktor ovog avio-prevoznika, Jirži Marek, izjavio je da oni već godinama pokreću različite inicijative u cilju smanjenja emisije ugljenika.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo na najvažnijem ovogodišnjem skupu za avio-industriju, ovde u Istanbulu, postigli dogovor sa Erbasom, globalnim liderom u ovoj oblasti, za nabavku dva moderna softverska rešenja koja će nam biti od velike pomoći pri smanjenju CO2 emisije, ali i za smanjenje troškova poslovanja – rekao je Marek.

Programi Descent Profile Optimizer (DPO) i IDLE Factor Optimizer (IFO) koje su razvili Erbas i Navblu rade istovremeno, a njihov zadatak je da smanje potrošnju goriva u avionu na najmanju moguću meru i time značajno smanje emisiju ugljenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter