Izvor:
06.02.2018 u 21:13
0

EVROPSKI PROBLEM: Junker pozvao Sloveniju i Hrvatsku da reše granični spor!

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker ocenio je u Evropskom parlamentu da je granični spor između Slovenije i Hrvatske evropski problem i upozorio da pristupanja zemalja Zapadog Balkana EU neće biti sve dok ne reše sve svoje međusobne ganične sporove.

Junker je pozvao Sloveniju i Hrvatsku da reše granični spor.

– Granični spor između Hrvatske i Slovenije je problem koji mora da se reši – rekao je Junker na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

Ukazao je da je to i bilateralni i evropski problem.

– Međutim moram da dodam da neće doći do pristupa zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji sve dok ne reše sve svoje međusobne granične sporove. Ni jedno granično pitanje neće smeti da ostane nerešeno – kazao je predsednik EK

Junker je istovremeno podržao realizaciju projekta gradnje Pelješkkog mosta rekavši da je da su projekti koji se realizuju u Dalmaciji važni hrvatski i evropski projekti.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter