Izvor: Tanjug
07.03.2023 u 13:02
0

MINISTAR VESIĆ PORUČIO: Deo odgovornosti na pravosuđu zbog velikog broja poginulih u saobraćaju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je zbog velikog broja poginulih u saobraćaju u Srbiji deo odgovornosti na pravosuđu, i dodao da bi trebalo pooštriti kaznenu politiku za „bahatu vožnju“.

Vesić je to izjavio na Kopaonik Biznis Forumu, odgovarajući na pitanje „Nedavno ste razgovarali sa roditeljima nastradale dece u saobraćaju, šta će država učiniti kako bi se smanjio broj poginulih“ i naglasio da država može dosta toga da učini, ali ne može da utiče na pravosuđe, jer je ono u Srbiji potpuno nezavisno.

-Delom je odgovornost na pravosuđu, jer vi kada slušate te roditelje vidite da ,manje više, imate slične sudije u svim predmetima, a skoro svuda iste veštake i skoro svuda iste advokate. Oni (roditelji poginule dece) će razgovarati sa ministarkom pravde i sa predstavnicima sudstva, jer zaista mislim da bi sudstvo trebalo da se uključi u ovo- rekao je Vesić.

BAJATOVIĆ NAJAVIO: „Ove godine sigurno jedno, a verovatno i dva poskupljenja gasa“

Dodaje da smatra da bi oni koji zaista bahato voze morali da budu odgovorni.

-Naravno da ima toga što država može da učini, u smislu da kazne budu rigoroznije za bahate prekršaje. Svakome može da se desi saobraćajna nesreća, ali ako vozite sto na sat na pešačkom prelazu na kome je predviđeno 30 na sat, to nije nešto što bi se moglo desiti tek tako-rekao je Vesić i naglasio je da svako može da ima trenutak nepažnje, ali u slučaju smrtnog ishoda, kazne za osobe koje nisu poštovale zakon, ili su pre toga imale slične prekršaje a nije im oduzeta dozvola, moraju biti strožije.

Dodaje da je sa ministrom Unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem razgovarao o tom problemu i da će zajedno izaći sa predlogom nekih novih mera.

-Što kroz zakon o bezbednosti saobraćaja, što kroz zakone o putevima, što je nadležnost mog ministarstva tako da ćemo pokušati da uvedemo više reda i da zaista oni koji se bahato ponašaju prvo gube dozvole, drugo za to budu kažnjeni, jer verujemo da će to zaštititi veći broj života na putevima -rekao je Vesić i naglasio da u Srbiji gine oko 30 odsto više ljudi nego u EU i da je to „zaista veliki problem“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter