Izvor: Tanjug
06.03.2023 u 14:10
0

GRADONAČELNIK PIROTA VLADAN VASIĆ PORUČIO: „Pozivam sve žrtve nasilja da se obrate za pomoć institucijama!“

Nakon jučerašnjeg teškog ubistva žene u Pirotu, danas je reagovao gradonačelnik Vladan Vasić koji je pozvao sve žrtve nasilja da prijave nadležnim organima sve slučajeve nasilja, naročito prema ženama i deci i pozvao nadležne institucije da reaguju na apele i pozive.

-Nadam se da se ovo nikad više neće ponoviti u Pirotu. Osuđujem svaku vrstu nasilja, naročito prema ženama i deci, a nasilje prema ženama i deci možemo nažalost da sretnemo svuda, i u porodici i na radnom mestu, sve češće i na internetu i na društvenim mrežama. Pozivam sve žrtve nasilja da se obrate institucijama, a institucije pozivam da brže i žešće reaguju na prijave nasilja- rekao je Vasić.

OVO JE UBIJENA ŽENA IZ PIROTA: Sanju je bivši partner maltretirao i proganjao, motiv zločina ledi krv u žilama! (FOTO)

Sva pirotska udruženja koja se bave rodnom ravnopravnošću i zaštiti prava žena najoštrije je osudilo nasilje i ubistvo.

-Ogorčena sam, jer je ubijena jedna žena i mislim da smo svi kao društvo zatajili u ovom slučaju. Mi smo radili kampanje koje su pokazale da mi znamo da prijavimo komšiju koji pusta glasnu muziku, ali će se malo ko usuditi da prijavi komšiju koji maltretira svoju ženu. Mi smo proteklih meseci sproveli kampanju i ukazivali na povećan broj prijavljenih slučajeva nasilja nad ženama koji je zabeležen u Pirotu. Veliki broj žena ne prijavljuje nasilje, gotovo svaka žena sa kojom smo razgovarali ima saznanje o nasilju, a da to nije prijavila prvenstveno što živimo u takvoj sredini -izjavila je Jelena Marinković iz Udruženja žena „Lav“.

DETALJI HORORA U PIROTU: Pucao u partnerku nasred šetališta, žena pala mrtva na mestu!

Juče je u prepodnevnim satima, u strogom centru Pirota, pucnjem iz pištolja u glavu, ubijena četrdesetsedmogodišnja Piroćanka S.M. Ubica je njen bivši emotivni partner i on se odmah nakon ubistva predao policiji i odmah je uhapšen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter