Izvor: Tanjug
08.01.2023 u 10:18
0

GUŽVE NA HORGOŠU: Čeka se i po 11 sati!

Pojedini čekaju gotovo 11 sati kako bi napustili Srbiju

Drugog dana Božićnih praznika, na graničnom prelazu Horgoš 1, beleži se višesatno zadržavanje i kilometarske kolonem putničkih vozila, a pojedini čekaju gotovo 11 sati kako bi napustili Srbiju.

Kolone putničkih vozila u jutarnjim satima dosezale su oko pet kilometara od izlaza iz naše zemlje, sve do petlje za isključenje sa auto-puta za naselje Horgoš. Na izlazu iz Srbije, rade sve četiri trake za putnička vozila i jedna za autobuski prevoz, dok je međuzona Srbija-Mađarska popunjena.

GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Horgošu vozila čekaju 5 sati

Prema rečima putnika, kojih je najviše sa tablicama iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Makedonije i Turske, čekaju oko 11 sati kako bi prešli našu granicu.

– Čekamo oko 11 sati, a kako vidim da nismo ni na pola puta da pređemo obe granice. Vraćamo se kući sa odmora – rekao je putnik iz Bugarske.

– Tu smo od sinoć, od devet uveče. Do sada čekamo oko 11 sati – dodaje drugi.

– Pet, šest sati smo već u koloni. Mnogo je to – navodi jedna putnica.

– Dvanaest sati čekamo na granici, da izađemo iz Srbije. Izuzetno je teško čekati toliko – kaže putnik iz Albanije.

– Osam sati smo već zaglavljeni ovde – kratko će drugi.

Radno vreme graničnih prelaza Horgoš 1, Kelebija i Bački Breg je 24 časa, Horgoša 2 od 7 do 19 časova, dok je radno vreme GP Bajmok od 7 do ponoći sve do 15. januara, do kada produženo radi i GP Bački Vinogradi, tačnije od 7 do 22 časa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter