Izvor: Sputnjik
19.02.2023 u 13:21
0

„HVALA VAM NA HRABROJ I OTVORENOJ PODRŠCI“ Ruski patrijarh Kiril se zahvalio patrijarhu Porfiriju i čestitao mu godišnjicu ustoličenja

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je godišnjicu ustoličenja patrijarhu srpskom Porfiriju, zahvalivši mu na hrabroj i otvorenoj podršci kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi (UPC), navodi se na zvaničnom sajtu Moskovske patrijaršije.

-Hvala vam na hrabroj i otvorenoj podršci kanonske UPC, na očinskoj brizi za izbeglice i sve stradale- citira patrijarha Kirila sajt Patrijaršije.

Patrijarh moskovski i cele Rusije istakao je ulogu patrijarha srpskog Porfirija u želji da se na mlađe generacije prenesu najvažnije vrednosti svetosavskog predanja.

SPC DANAS SLAVI SVETOG FOTIJA CARIGRADSKOG: Jedan je od najvećih otaca pravoslavne Crkve

On je istakao brigu srpskog patrijarha za pastvom koja „živi na svetoj zemlji Kosova i Metohije, u Crnoj Gori i na nizu drugih mesta i koja su sada izložena napadima neprijateljskih snaga.

-Zahvalni smo Vam na očinskoj brizi za izbeglice i sve stradale- navodi se u čestitki patrijarha Kirila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter