Izvor: BSC HAPPY
20.01.2023 u 20:15
0

ZA EFIKASNU I POUZDANU ODBRANU ZEMLJE: Intenzivna obuka u 250. raketnoj brigadi za PVD (FOTO)

Realizacijom obuke i usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi za PVD obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za zaštitu vazdušnog prostora

U 250. raketnoj brigadi za protvivvazduhoplovna dejstva u toku je intenzivna obuka borbenih sastava za efikasnu, slojevitu i pouzdanu odbranu zemlje od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.

Obuka se izvodi u svim jedinicama brigade, kako bi se postigla potpuna integracija svih borbenih sredstava u jedinstven sistem i unapredila osposobljenost za pripremu i izvođenje defanzivne operacije PVO.

OSPOSOBLJAVANJE ZA BORBENU UPOTREBU: Obuka vojnika na višecevnim lanserima raketa (FOTO)

U naoružanju jedinice, koja je nosilac vatrene moći u sistemu PVO, nalazi se široka paleta protivvazduhoplovnih sistema, od savremenih „FK-3“ i „pancira“, do sistema „neva“ i „kub“ na kojima je izvršen određeni nivo modernizacije, pa je njihova integracija i usklađeno delovanje od izuzetnog značaja za uspešnu odbranu važnih privredno-ekonomskih objekata i rejona, administrativno-političkih centara i snaga Vojske Srbije od dejstva iz vazdušnog prostora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U proces obučavanja su aktivno uključeni i vojnici na služenju vojnog roka roda artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD, koji su u jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog osposobljavanja u centrima Komande za obuku za realizaciju individualnih vojničkih zadataka.

Realizacijom obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi za PVD obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za zaštitu vazdušnog prostora, a odlični rezultati na vežbama i gađanjima najbolje govore o nivou osposobljenosti profesionalnog sastava brigade i visokoj borbenoj gotovosti jedinice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter