Izvor: Tanjug
03.03.2023 u 10:50
0

ISTORIJSKI USPEH „ER SRBIJE“: Više od 200.000 prevezenih putnika tokom februara

„Er Srbija“ je prošlog meseca prevezla 200.743 putnika, što je najbolji februarski rezultat srpske nacionalne avio-kompanije od kada posluje pod tim imenom.

Kako se navodi u saopštenju, broj prevezenih putnika u februaru 2023. je za preko 150 odsto veći u poređenju sa istim mesecom prošle godine, odnosno 30,5 odsto veći u odnosu na februar 2020. godine, neposredno pred izbijanje pandemije korona virusa.

U februaru ove godine, nacionalna avio-kompanija obavila je 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na februar 2022. godine.

NOVE CENE GORIVA: Evo koliko došta dizel, a koliko bezin ove nedelje

Prosečna popunjenost putničke kabine iznosila je više od 70 odsto.

-Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika -izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima „Er Srbije“.

Ona je dodala da srpska aviokompanija beleži istorijske rezultate od jula 2022. godine, i da se, sudeći po februaru, trend rasta nastavlja.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Uglavnom oblačno, u nekim krajevima očekuje se i kiša

-Uvođenje novih destinacija u našu mrežu tokom proleća dodatno će povećati interesovanje. Evidentno je pred nama dinamična letnja sezona -istakla je ona.

U februaru ove godine najpopularnije destinacije u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin. Kada je reč o regionu najtraženiji su bili Podgorica i Tivat. Veliko interesovanje i dalje vlada za letove „Er Srbije“ do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će nacionalna avio-kompanije ponovo poleteti 17. maja, nakon više od tri decenije pauze, dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter