Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 11:47
0

IZMENE RADNOG VREMENA: Evo kako će na Dan državnosti raditi prodavnice, apoteke i pošte

Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, 15. i 16. februara, neće biti većih izmena radnog vremena apoteka, tržnih centara, prodavnica i pošta u Srbiji.

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, biche otvorene i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu.

Kada je reč o tržnim centrima, radiće po redovnom radnom vremenu kao i multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima.

MAKRON ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI PREDSEDNIKU VUČIĆU: „Želja mi je da se nastavi razvoj odnosa između naše dve zemlje

Uobičajeno će raditi i prodavnice i supermarketi.

Pošta Srbije je najavila da će tokom Dana državnosti Srbije, 15. i 16. februara, dežurati 68 pošta. Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“ radiće uobičajeno – non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Кopaoniku.Otvorene će biti i pošte u Univereksport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Kada je reč o gradskom prevozu, on će tokom dva dana praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje.

Za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara Veletržnica Beograd radiće non stop. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6.00 do 20.00 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter