Izvor: OBJEKTIV. RS
14.02.2023 u 14:20
1

JEDNOSTAVNO DO PENZIONERSKE KARTICE! Ovo su DETALJI PRIJAVE, evo kog datuma počinje

Ministar je rekao da je reč o "novoj generaciji" penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će od 15. marta početi prijave penzionera zainteresovanih za penzionersku karticu i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona najstarijih.

Mali je istakao da će prijava biti jednostavna i da će svaki penzioner moći na lak način da se prijavi.

– Briga o građanima i njihov životni standard su u fokusu politike Vlade Srbije, a, posebna pažnja se posvećuje našim najstarijim sugrađanima, koji su izgradili ovu zemlju i imali razumevanja onda kada je bilo potrebno doneti teške mere i sprovesti teške reforme kako bi se Srbija oporavila od loše ekonomske situacije u kojoj je nalazila – izjavio je danas Mali.

Ministar je naglasio da su penzioneri u Srbiji od 1. novembra 2022. godine dobili uvećanje penzija od devet odsto, a da su im potom penzije još jednom povećane od 1. januara ove godine za 12,1 odsto.

 

http://KOMPANIJA „RUBIN“ PROSLAVILA VINOGRADARSKU SLAVU SVETOG TRIFUNA: Orezani vinogradi i zaliveni čokoti širom Srbije (FOTO)

– To je povećanje penzija od 20,8 odsto kumulativno u poslednja tri meseca i najveće povećanje penzija do sada. Međutim to nije sve, već, kako bi dodatno pomogli i podržali naše najstarije sugrađane i poboljšali njihov životni standard, pripremamo nove penzionerske kartice za brojne popuste i pogodnosti koje će penzioneri u Srbiji moći da koriste počev od 1. oktobra ove godine – rekao je ministar Mali, navedeno je u saopštenju.

Kaže da su nove penzionerske kartice samo još jedan od načina da država kaže hvala najstarijim sugrađanima i našim herojima.

– Ne vidim šta bi bilo ko mogao da ima protiv penzionerskih kartica koje će moći da imaju svi penzioneri u Srbiji i koje će im svima doneti benefite i pogodnosti. Nažalost, i protiv ovoga se mogu čuti negativni komentari. Ali, neka ih, neka kritikuju i ne vode računa o našim penzionerima. Mi ćemo nastaviti da vodimo računa o najstarijima i to je politika od koje nećemo odustati – istakao je Mali.

Ministar je naglasio i da će država započeti akciju kako bi privukla što više društveno odgovornih kompanija da se uključe i na taj način pomognu i podrže naše najstarije sugrađane i njihov životni standard.

– Cilj nam je da privučemo što više kompanija da se uključe u našu akciju i na taj način pokažu društvenu odgovornost. Iako se početak prijave tek očekuje, za sada, između ostalog znamo, da će popuste penzionerima obezbediti neki veliki trgovinski lanci – naveo je Mali.

Ministar je rekao da je reč o “novoj generaciji” penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene u odnosu na postojeće koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti. Objasnio je i da će penzioneri korišćenjem kartice moći da prikupljaju bodove, koji će im omogućiti dodatne popuste i pogodnosti.

On je podsetio i da je PIO fond pripremio sjajan, informativni Vodič za penzionere, koji se već distribuira na njihove kućne adrese, a u kojem penzioneri mogu pročitati brojne korisne i zanimljive tekstove – o istorijatu penzijskog sistema u Srbiji, koji ove godine obeležava vek postojanja, o odmoru u banjama, društvenim aktivnostima koje se organizuju putem udruženja penzionera i dnevnih centara i klubova za najstarije, o digitalnoj edukaciji starijih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JEDNOSTAVNO DO PENZIONERSKE KARTICE! Ovo su DETALJI PRIJAVE, evo kog datuma počinje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter