Izvor:
17.09.2018 u 09:06
0

LIDL OBUČAVA RADNIKE: Otvaranje 10 objekata zakazano za oktobar!

Nemačka kompanija "Lidl", koja je za oktobar najavila otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi.

U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika u "Lidlu", od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, a obuka se sprovodi i u Užicu, Boru…

Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je danas za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a "Lidl" veoma korektan.

Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o troškui kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu – rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će "Lidl" u Jagodini otvoriti vrata kupcima.

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra.

Radnici "Tehnogradnje" iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu "Lidl" u Jagodini 1. septembra, kako je bilo definisano ugovorom. Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, "posađena" veštačka trava…

U Gradskoj upravi u Jagodini očekuju da supermarket "Lidl" u Jagodini počne da radi u oktobru. Trgovačka kompanija "Lidl" iz Namačke, posle pauze od više od godinu dana, počela je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini.

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u ulici Kneza Milete, kod "Starog Juhora", uz međunarodnu železničku prugu Beograd – Niš na Koridoru 10, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U "Lidlu" u Jagodini je planirano zapošljavanje vise od 40 radnika. "Lidl" supermarket gradi i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadrata.

Blic.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter