Izvor: Tanjug
26.01.2023 u 12:24
0

MINISTAR JOVANOVIĆ PORUČIO: „IKT sektor u Srbiji dominira i čini jednu od glavnih poluga razvoja“

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović otvorio je danas „AFA Hakaton“ namenjen studentkinjama i srednjoškolkama, projekat koji ima za cilj podsticanje devojčica i devojaka za uključivanje u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM).

Na ovogodišnjem događaju „HACKITgirls“ u organizaciji udruženja AFA, učestvuje 50 učesnica iz cele Srbije, koje će u timovima, sa mentorkama iz tehnoloških kompanija raditi na pronalaženju idejnog rešenja za određeni zadati problem.

„Naša dužnost je da čuvamo sećanja na stradanja u Drugom svetskom ratu“: Ministar Ružić povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta

-Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je tradicionalni pokrovitelj hakatona. Procene su da će do 2030. godine, u svetu, čak 60 odsto novonastalih poslova, koji vas čekaju u budućnosti, biti u tim oblastima. IKT sektor u Srbiji, više nego ikada, dominira i čini jednu od glavnih poluga razvoja i prosperiteta- poručio je ministar, saopšteno je iz Ministarstva.

On je izjavio da je veliko zadovoljstvo prisustvovati na ovakvim skupovima gde se ističu prave vrednosti i ulaže u mladost, pamet, najdragocenije alate koje jedno društvo mora da neguje i da ostavi budućim naraštajima.

-Država kreira preduslove koji će mladima omogućiti brži napredak i savremene uslove obrazovanja jer smo svesni da danas nema uspeha ni konkurentnosti bez digitalne pismenosti i kompetencija. Zato buduće koleginice, učinićemo sve da vam trendovi u STEM naukama i digitalni svet budu dostupni i bezbednI-rekao je Jovanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter